Mikä on lempielokuvasi? Tutkimus selvitti, minkälaiset leffat lihottavat

05.03.2015 09:45 - Eeva Rajala

Jos katsot elokuvaa, joka saa sinut vollottamaan täysillä, kannattaa elokuvan kylkeen valita terveellisiä naposteluherkkuja.

Surullisten elokuvien katselu kuormittaa vyötäröä. Tuoreen tutkimuksen mukaan elokuvissa kävijät syövät enemmän silloin, kun katsovat koskettavaa draamaa kuin jos he katsovat komediaelokuvaa.

Tutkijat saivat selville, että koskettavaa Rakkaustarina-elokuvaa katsoneet koehenkilöt söivät 28 prosenttia enemmän popcornia kuin ne, jotka katsoivat vähemmän koskettavaa romanttista komediaa Sweet Home Alabama. Vuonna 1970 julkaistua Rakkaustarina-elokuvaa tituleerataan yhdeksi romanttisimmista elokuvista kautta aikojen.

Enemmän popkornia

Samanlainen vertailu tehtiin kahden muun elokuvan välillä. Surullista Solaris-elokuvaa seuranneet söivät 55 prosenttia enemmän popcornia kuin ne, jotka katsoivat Kreikkalainen naimakauppa -komediaa.

Vaikka surulliset elokuvat saavatkin ihmisen syömään enemmän, peli ei ole menetetty. Päätutkija, tohtori Brian Wansinkin mukaan, ihmiset syövät surullisten elokuvien aikana enemmän myös terveellistä ruokaa. Kannattaa siis elokuvia katsellessa keskittyä myös siihen, mitä ruokaa itsellensä tarjoaa. Popcornit ja sipsit voi helposti korvata hedelmillä tai vihannespaloilla.

Lue myös: Tv-sarjojen suurkuluttajat huomio: Sarjamaratonit altistavat useille terveyshaitoille

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat