Mikä on sinun tekosyysi? Kädettömällä naisella lentolupa ja musta vyö kamppailulajissa

30.06.2015 13:45 - Reetta Haverinen

Jessica Coxilla on asenne kohdillaan: mikään ei näytä olevan tälle naiselle mahdotonta!

Ilman käsiä syntynyt Jessica Cox ei ole antanut harvinaislaatuisen synnyinvammansa rajoittaa elämäänsä. Naisen positiivinen elämänasenne on ollut vertaansa vailla jo lapsesta asti.

Lahjakas ja sinnikäs

Arizonassa asuva lahjakkuus on oppinut käyttämään jalkojaan kaikessa, missä muut ihmiset ovat tottuneet käyttämään käsiään. Cox on muun muassa opetellut soittamaan pianoa ja harrastanut  -taistelulajia, josta hän on mitellyt itselleen jopa mustan vyön. Kädettömyydestään huolimatta Cox on myös harrastanut aktiivisesti muun muassa voimistelua ja tanssia aivan pikkutytöstä asti.

Cox sai nimensä myös Guinness World Records -ennätysten kirjaan vuonna 2008 hankkiessaan itselleen lentoluvan. Tuolloin Coxista tuli maailman ensimmäinen kädetön nainen, jolla on lentäjän pätevyys.

- Yleensä ihmiset ajattelevat, että kädettömyys rajoittaa elämääni. Tahdon todistaa, ettei tämä ole totta, Cox toteaa.

Cox elää nykyisin avioliitossa entisen taeknwondo -ohjaajansa, Patrickin kanssa. Pariskunta meni naimisiin vuonna 2012. Coxin päättäväisyys ja positiivisuus hurmasivat aikoinaan myös Patrickin, eikä ihme - onhan Coxin asennoituminen omaan elämään täysin omaa luokkaansa!

Katso video Coxista ja siitä, kuinka hän selviää arjen askareista sujuvasti vammastaan huolimatta:


Lue myös: Ilman nenää, silmiä ja leukaa syntyneelle pojalle uusi elämä leikkauksen avulla - katso huikea kuva

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat