Missä helle hellii parhaiten? Viikonlopun lämpimimmät paikkakunnat

05.08.2015 08:45 - Reetta Haverinen

Jos tahdot viettää viikonloppusi bikineissä, kannattaa sinun suunnata auton nokka kohti Etelä-Suomea. Uudellamaalla asuvat voivat taas mennä virittelemään riippukeinua takapihalleen vaikka samantien, sillä aurinko armas luovuttaa tulevina päivinä parhaiten lämpöään Suomenmaan eteläosiin.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan loppuviikosta on tulossa varsin lämmin. Shortseille ja t-paidoille tulee siis vihdoinkin käyttöä. Helle ei kuitenkaan helli koko Suomea, sillä varsinkin kotimaamme pohjoispää jää vaille lämpöisiä ilmavirtauksia.

Lämpimintä viikonloppuna on Suomi-neidon helmassa: Helsingissä, Vantaalla, Turussa ja Lahdessa. Myös Kouvolassa, Lappeenrannassa, Salossa ja Vaasassa päästään lähelle hellelukemia. Kaikkein lämpimintä näyttäisi olevan Ilmatieteenlaitoksen tuoreen sääennusteen mukaan Sipoossa ja Vantaalla. Lämpömittari saattaa kohota kyseisillä paikkakunnilla lauantaina jopa 26 asteeseen.

Ne, jotka eivät helteistä niin välitä, voivat nauttia viileämmistä ilmoista Oulun yläpuolella. Lämpötilat uhkaavat jäädä alle 20 asteen muun muassa Enontekijöillä, Ivalossa ja Utsjoella. 20 asteen lämpötilat saavutetaan häthätää myös Joensuussa ja Kuopiossa.


Lue myös: Unohda jääkylmä suihku: Katso, mitkä viilennysvinkit kuumentavat yösi entisestään

Lähde: Ilmatieteenlaitos

Kilpailut

Uusimmat