Mitä ihmettä? Karvaturrit ovat yllättävän usein allergisia meille ihmisille

30.10.2014 17:46 - Senni Loikala

About.com-sivustolla vastataan erikoiseen, mutta varsin aiheelliseen kysymykseen siitä, voivatko hännänheiluttajat allergisoitua omistajistaan.

Monet ihmiset niistävät ja kutiavat, jos lähistöllä on karvaisia kavereita. Harva on kuitenkaan tullut miettineeksi, voivatko koirat kärsiä samanlaisista ongelmista - voivatko hauvat olla allergisia ihmiselle?

Vastaus on selvä: kyllä voivat. About.com-sivuston mukaan koirien allergia ihmisen hilseelle voi olla jopa yllättävän yleistä.

Oireet

Yleensä ihmisallergia näkyy etenevinä iho-ongelmina. Aluksi hauvaa saattaa kutittaa ja ihoa ärsyttää vain hieman, mutta oireet monesti pahenevat ajan kuluessa. Kun hännänheiluttaja yrittää raapia itseään, ikävät tunteet hipiällä voivat voimistua entisestään. Koirulin iho saattaa myös tulehtua.

Ratkaisu

Eläinlääkärillä kannattaa tehdä allergiatestit koiran ihosta. Sen perusteella harjaantunut ammattilainen yleensä pystyy päättelemään allergian, jonka aiheuttajana on ihmisen hilse. Monesti aiheuttajia voi kuitenkin olla samanaikaisesti useita.

Hauvoille on olemassa allergiaseerumia ja muita lääkkeitä, joilla allergian kanssa eläminen on mahdollista ilman ikäviä oireita. Lääkitys kestää yleensä kuitenkin läpi koiran elämän. 

Lue myös: Ilouutinen: Kissa-allergia ei jatkossa estä hankkimasta omaa karvaturria

Lähde: About

Kilpailut

Uusimmat