Mitä tatuointini merkitsevät?

04.07.2015 12:15 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta sekä niiden lieveilmiöistä.

- Mitä noi sun tatuoinnit niinku merkitsee? minulta kysyttiin jälleen kerran tällä viikolla. Syynä oli uusi, muutaman tunnin istunnon päätteksi syntynyt kuva kädessäni, joka on nyt muutamia varjostuksia vaille valmis.

Tuskastuin, jälleen kerran, ja vastasin, että kuvat itsessään eivät välttämättä merkitse mitään. Kädessäni on niin perhosia (en juurikaan välitä perhosista) kuin peurakin (ei ole lempi/voimaeläimeni).

Sen sijaan se, että minä voin ottaa tatuointeja, merkitsee minulle paljonkin.

Sillä on merkitystä, että minä voin valita käyttää rahaa ihoni koristeluun. Se tarkoittaa, että olen onnekas. Se, että kukaan ei sano minulle, mitä saan vartalolleni tehdä ja miten olisi paremman näköinen, on myös merkityksellistä. Minun kehoni - minun sääntöni.

Se, että minun ei tarvitse kertoa kenellekään, mitä tatuointini tarkoittavat tai eivät tarkoita, on myös merkityksellistä. Se, että saan kulkea pää pystyssä, vaikka joidenkin vanhoillisten mielestä tatuoinnit tekevät minusta halvan naisen, on iso asia.

- Eiks ole ihan idioottimaista vaan ottaa tatuointeja, jotka ei merkkaa sulle mitään?

Toinen vakiokysymys saa verenpaineeni nousemaan.

Tatuoinnit ovat minulle keino koristella ihoa. Silti myönnän auliisti, että muutamalla tatuoinnillani on suuri merkitys minulle. Kun olin ollut sinkku kahden vuoden ajan, otin kuvan, joka muistuttaa minua siitä, että vapautta tulee aina kunnioittaa ja arvostaa. Se kun ei ole itsestäänselvyys monelle.

Tuota ajatusta mietin edelleen, kun säännöllisin väliajoin istun tatuoijani penkille. Minulla on vapaus - ja oikeus - tehdä keholleni mitä haluan, ja samaa eivät voi kaikki maailman ihmiset sanoa.

Lue aikaisemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit tästä.

Kilpailut

Uusimmat