Naiset paljastavat, mitä olisivat halunneet tietää raskaudesta etukäteen

27.11.2014 17:15 - Susanna Karttunen

Vaikka lukisi kuinka monta raskauteen valmentavaa kirjaa, tulevat monet asiat silti yllätyksenä.

Vaikka raskautta ei voi oikeasti ymmärtää ennen kuin sen on itse kokenut, voi siihen valmistautua kuulemalla muiden naisten kokemuksia. Kokosimme alle naisten kertomuksia siitä, mitä he olisivat halunneet tietää ennen raskaaksi tulemista.

"Tulet lihomaan joka tapauksessa, vaikka et söisikään paljon. Läskiä kertyy outoihin paikkoihin, kuten lantioon."

"Raskaus on paljon rankempaa kuin täyspäiväinen työ. Ihmisen luominen sisällään 24 tuntia vuorokaudessa seitsemän päivää viikossa on äärimmäisen raskasta."

"On vaikea antautua siihen, ettei moni asia ole omassa hallinnassa. Minulla ei ollut aavistustakaan, että raskauden vuoksi oksentelisin jatkuvasti vessanpönttöön, lavuaariin tai ulos auton ikkunasta. Jouduin vuoteenomaksi kaiken pahoinvoinnin vuoksi, enkä voinut edes nousta hakemaan itselleni ruokaa."

"Joskus muiden neuvoista on enemmän hyötyä kuin haittaa. Kaikki eivät osaa sanoa kannustavia asioita, vaikka tarkoittaisivatkin hyvää. Täytyy oppia hyväksymään se."

"Minulle tuli yllätyksenä, että nivelten löystyessä kaikki kehossa kasvaa. Kengän koko saattaa suurentua, kun jalka levenee."

"Osasin odottaa monia asioita, mutta esimerkiksi kokemieni tunteiden voimakkuus tuli yllätyksenä. En odottanut tuntevani yhtä syvää rakkautta tai väsymystä."

Lisää samanlaisia kertomuksia voit lukea aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat