Onko peniksen koolla todella väliä? Tutkijat selvittivät

21.07.2014 12:26 - Katariina Näreaho

Ikuisuuskysymykseen saadaan viimein tieteellinen vastaus vertailemalla lukuisia eri tutkimuksia.

Suosittu tiedekanava AsapSCIENCE selvitti YouTube-videollaan kysymyksen, joka askarruttaa varmasti jokaista miestä. Onko peniksen koolla väliä?

Erään tutkimuksen mukaan, monet naiset saavat helpommin orgasmin yhdynnän aikana, jos miehellä on pitkä penis. Tämä johtunee siitä, että penis stimuloi emätintä koko pituudelta sekä kohdunkaulasta.

On kuitenkin hyvä muistaa, että naiset saavat erilaisia orgasmeja; penetraatio- ja klitorisorgasmit tuntuvat hyvin erilaisilta. Tämä johtuu siitä, että emättimessä ja klitoriksessa on eri hermot ja ne stimuloivat eri osia aivoja.

Entäs g-piste? Tämä herkkä alua sijaitsee hyvin lähellä emättimen aukkoa, tarkemmin sanottunua ensimmäisen kolmanneksen kohdalla emättimestä.

Mittasuhteilla on väliä

Eräs tutkimus selvitti, minkälainen mies naisia viehättää eniten. Tutkimuksissa naisten tuli pisteyttää erilaisia tietokoneella luotuja vartalotyyppejä.

Eniten naisiin vetosivat pitkät ja maskuliiniset miehet, mutta myös lepotilassa olleen peniksen koolla oli suuri merkitys viehättävyyteen: mitä suurempi penis, sen paremmat pisteet he saivat, mutta tiettyyn rajaan asti. Jos penis oli 7,6 senttiä tai pidempi, laskivat sitä mukaa miehen pisteet. "Liian suuret" vartalonosat, kuten kookas penis, voivat viestiä jonkinlaisesta ongelmasta.

Lopputulos? Koolla on väliä, mutta iso koko ei aina ole hyvä asia. Ihmisillä on kuitenkin kädellisistä suurimmat penikset, joten siitä on syytä olla ylpeä.

Muuta huomioitavaa

Monet tutkimukset ovat osittaneet sen, että naiset eivät välitä peniksen koosta yhtä paljon kuin miehet voisivat luulla. Homomiehet sen sijaan pitävät suurista peniksistä enemmän.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon ne lukuisat tutkimukset, jotka vahvistavat sen, että seksuaaliseen nautintoon vaikuttavat eniten itsevarmuus, hyvä luonne ja kumppanien välinen seksuaalinen vetovoima.

Aiemmin tehdyn tutkimuksen mukaan pienempi penis voi myös olla parisuhteen pelastus. Lue asiasta lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat