Paras tapa saavuttaa omat tavoitteet on yksinkertainen - aloita jo tänään

04.05.2015 21:15 - Tiina Svensk

Vuosien päähän asetetut tavoitteet saattavat tuntua joskus liiankin kaukaisilta - ja jäävät siksi toteutumatta. Ei kuitenkaan kannata lannistua, vaan sen sijaan muuttaa omaa ajatusmalliaan tavoitteiden suhteen.

Jos haaveilet omakotitalosta tai viiden kilon painonpudotuksesta, älä aseta aikarajoja vuosien päähän tai ensi keväälle. Tuoreen yhdysvaltalaisen yliopistotutkimuksen mukaan tavoitteet kannattaa nimittäin asettaa lyhyelle aikavälille, sillä silloin ne toteutuvat luultavammin.

Ihmisten on vaikea hahmottaa suuria lukuja, ja sen vuoksi tavoitteet lyhyellä aikavälillä tuntuvat konkreettisemmilta tavoittaa, päätutkija Daphna Oyserman, kertoo. Tutkimuksessa kehotetaankin suunnittelemaan päiväkohtaisesti, mitä voisit tehdä tavoitteen saavuttamiseksi.

Jos siis esimerkiksi haluat pudottaa painoa, luo konkreettiset päivä- ja viikkotavoitteet ja suunnittele itsellesi niin ruokavalio kuin treeniohjelmakin. Asunnon tai talon ostamisesta haaveillessasi, tee jo tänään lista siitä, miten voit alkaa säästää rahaa jo tällä viikolla.

Tutkimuksen mukaan onnistut tavoitteiden saavuttamisessa, kun erotat käsityksen tulevaisuuden ja nykyhetken itsesi väliltä. Kun elät nykyhetkessä, tavoitteesikin tuntuvat todellisemmilta ja läheisemmiltä. Laske siis päiviä, ja tavoitteesi kiittävät sinua.


Lue myös: Painonpudotus, uuden kielen opettelu - suosituimmat asiat naisten tavoitelistoilta koottiin yhteen

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat