Paras terapeutti olikin koira: Teki ihmeitä 6-vuotiaalle leikkaustoipilaalle

01.08.2014 20:15 - Senni Loikala

6-vuotias Jack Doss pääsi terapeuttikoiran vastaanotolle ja lähti sieltä aivan eri kunnossa kuin tullessa.

Amerikassa, ohiolaisessa lastensairaalassa pyyhittiin poskille tipahtaneita onnen kyyneleitä tällä viikolla. Kahdesta aivoleikkauksesta toipumassa olleen Jack Dossin, 6, terapiaan osallistui nimittäin uusi tulokas, Tank-koira.

Jack ei pystynyt liikuttamaan vasempaa kättään leikkausten jäljiltä. Toimintaterapiat eivät olleet saaneet pojan käden toimintaa palautumaan, mutta iloinen yllätys koettiin Tankin saavuttua toipilaan luokse.  

Kun Tank aneli makupalaa Jackilta, tapahtui se, mitä kaikki olivat odottaneet. Poika pystyi jälleen liikuttamaan kättään ja hän antoi koiralle tämän tahtomia herkkuja. Jack myös puhkesi aina nauramaan, kun hauva nuolaisi hänen kättään.

Tank on yksi kyseisen sairaalan terapiakoirista. Terapeuttien mukaan rauhalliset ja hyvän koulutuksen saaneet hauvat ovat oikeita ihmeidentekijöitä. Ne auttavat lapsia motivoitumaan pitkien terapiajaksojen aikana ja sietämään sellaisia liikkeitä ja venytyksiä, jotka voivat aiheuttaa kipua toipilaille. Koirat tuovat lapsille monesti helpotusta, jos he ovat turhautuneita tai muuten tunteikkaita hoitojaksojen aikana.

Kotiin päässyt Jack saa nauttia eläinten seurasta myös jatkossa, sillä perheeseen kuuluuvat vanhempien ja 4-vuotiaan pikkusiskon lisäksi myös koira ja kaksi kissaa.

Lähde: Lähtisitkö terapeutin kanssa kävelylle tai ostoskeskukseen?

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat