Parrakas sikhi-nainen oppi rakastamaan itseään: "En aja partaani yhdenkään miehen tai naisen takia"

23.03.2015 19:30 - Senni Loikala

Harnaam Kaur selvisi rankasta kiusaamisesta ja nimittelystä, mikä käynnistyi hänen poikkeavasta ulkonäöstään. Parrakas nainen jakaa tarinansa siitä, miten hän on oppinut hyväksymään itsensä.

Iso-Britanniassa asuvalle Harnaam Kaurille, 24, murrosikä oli vielä vaikeampi kuin monelle muulle. Tytölle kasvoi nimittäin tuuhea ja tumma parta 11 vuoden iässä. Hän yritti sheivata, vahata ja vaalentaa karvoja. Itsepäiset karvat olivat kuitenkin tulleet jäädäkseen.

Nykyään Kaur hyväksyy partansa, jonka kasvaminen johtuu munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä. Sen vuoksi hänellä on tavallista vähemmän estrogeenia eli naissukupuolihormonia. Sairauden vuoksi naisella on myös rintakehässä ja käsissä tavallista enemmän karvoja.

Muutos naisen omassa asenteessa ulkoista erilaisuuttaan kohtaan muuttui, kun hänet kastettiin sikhiläiseksi. Uskonto kieltää karvojen ajelemisen. Ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin hyväksyä itsensä.

- Rakastan itseäni aina päivän päätteeksi ja sitä, millainen minä olen, Kaur sanoo.

- Olen sitä, mitä olen. Naisena voi näyttää juuri sellaiselta kuin haluaa, hän jatkaa.

Todellinen selviytyjänainen

Helppoa ei Kaurin elämä ole ollut. Massasta poikkeava ulkonäkö houkutteli kiusaajia etenkin opiskeluaikoina.

- Peruskoulun ja lukion käyminen parrakkaana aiheuttaa sen, että toiset voivat olla ilkeitä, hän kertoo.

Rankka kiusaaminen ja nimittely saivat nuoren naisen romahtamaan henkisesti. Tilanne oli niin vakava, ettei Kaurin selviytyminen ollut itsestäänselvää.

- Se (kiusaaminen) sai minut vahingoittamaan itseäni ja tahtomaan, että riistäisin henkeni, Kaur sanoo.

Kokosimme alle kuvia Kaurin Instagram-tililtä.

 

Kiusaamista vastaan kampanjatyötä tekevä Kaur on julkaissut myös alla olevan kuvan ja sen alapuolella olevan vaikuttavan kirjoituksen Instagramissa.

 

Rakasta itseäsi ehdoitta

"Äiti tahtoo yhä, että hankkiutuisin parrastani eroon, jotta pääsisin naimisiin.

Avioliitto on meidän kulttuurissamme valtava asia, naiset menevät kihloihin parikymppisinä ja ovat naimisissa ja heillä voi olla jo lapsi tai kaksi 25 vuoden iässä.

Minä täytän 25 vuotta vuonna 2015, enkä ole edes lähellä löytää itselleni sopivaa tyyppiä. Äidin mielestä minulla voisi olla mahdollisuus, jos ajaisin partani.

Yllä oleva kuva on kihlajaispäivänäni vuonna 2012, jolloin olin 21-vuotias. Jouduin kihlattuni kanssa kammottavaan suhteeseen ja päätin jättää hänet kolme kuukautta ennen häitämme. Yksikään nainen (tai mies) ei ansaitse hyväksikäyttöä! Meidän ei pitäisi sietää sellaista.

Rakas maailma, partani on minun omistuksessani, olen ehdoitta rakastunut siihen enkä aio ajaa sitä yhdenkään miehen tai naisen takia. Ja kyllä, minä ymmärrän ja kunnioitan sitä, miksi äitini sanoo mitä sanoo, mutta en aio erkaantua naisen parrastani tullakseni hyväksytyksi jonkun toisen taholta. Olen aina sanonut, että elämässäni olevien ihmisten tulee rakastaa minua huolimatta siitä, onko minulla parta vai ei.

Äitini rakastaa minua ja on huolissani tulevaisuudestani; kyllä minä sen tiedän.

Jokainen, joka lukee tämän tekstin, tulee löytämään erityisen ihmisen, joka rakastaa sinua sellaisena, kuka olet, huolimatta siitä, miltä näytät. X

Rakasta itseäsi ehdoitta, sinä olet aina kaunis x"

Seuraava artikkeli: 15 järjetöntä asiaa, jotka sielunkumppanisi on valmis tekemään puolestasi

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat