Permanentti-mies piinaa suomalaiskampaajia

23.09.2012 11:15 - Rea Tallgren

Niin kutsuttu permanentti-mies tunnetaan parturi-kampaajapiireissä ympäri Suomen.

Permanentti-mies on Voicen saamien tietojen mukaan suosittu puheenaihe parturi-kampaajien yksityisellä Facebook-sivulla. Sivuilta käy ilmi, ettei mies ole ainostaan pääkaupunkiseudun parturi-kampaajien piina, vaan hän on pommittanut kymmeniä parturi-kampaamoja ympäri Suomen.

Miehen tapa toimia on aina sama. Mies soittaa liikkeeseen ja selittää, että hänellä on pitkähköt, ohuet hiukset, joihin hän kaipaa paksuutta. Mikäli parturi-kampaaja ei suosittele miehelle permanenttia, hän ottaa sen itse puheeksi.

- Kun ehdotin miehelle permanenttia, hän sanoi haaveilleensa kiharoista jo pitkään, helsinkiläiskampaaja kertoo. Kyseinen parturi-kampaaja tietää henkilökohtaisestikin ainakin yhden kollegan, joka on joutunut saman miehen uhriksi.

Mies haluaa aina muun muassa tietää, millä rullaustekniikalla kampaaja aikoo permanentin tehdä. Hän myös pyytää toimenpiteestä hyvin yksityiskohtaista selostusta. Toisinaan mies ei halua permanenttia, mutta pyytää kiharakampausta, koska on menossa illalla juhliin tai teatteriin.

Mies ei kuitenkaan ikinä saavu paikalle, kun hänen varaamansa aika on. Kampaajat, jotka ovat soittaneet miehelle takaisin, ovat saaneet huomata, että miehen puhelimeen ei saa yhteyttä. Myöskään hänen nimeään ei saa selville, sillä hänellä on prepaid-liittymä. Mikäli parturi-kampaaja, jolle mies soittaa, on jo kuullut hänestä, ja kertoo miehelle vaikka, että peruuttamatta jätetystä ajasta veloitetaan, lopettaa mies puhelun kuin seinään.

Mies on tunnetaan parturi-kampaaja piireissä niin innokkaana permanentti-fanina, että hänen tiedetään varanneen esimerkiksi kolmeen eri paikkaan samalle aamupäivälle ajan. Varmaa on se, että mikäli tämä mies kävisi permanenttikäsittelyssä yhtä usein, kun hän sellaiseen varaa ajan, ei hänellä kohta olisi edes ohuista hiuksistaan mitään jäljellä.

Kuvan mies ei liity tapaukseen.

Kilpailut

Uusimmat