Pienten koululaisten salaisuudet saavat palan kurkkuun: "Kukaan ei leiki kanssani"

17.04.2015 15:45 - Eeva Rajala

Amerikkalaisopettaja yritti saada selville, miten hän voisi paremmin tukea pieniä koululaisia. Projekti nostikin opettajan silmiin kyyneleet.

Denveriläisopettaja Kyle Schwartz opettaa kolmatta luokkaa Doull Elementary -koulussa. Monet koulun ja hänen luokkansa oppilaista tulevat vähäosaisista perheistä.

Schwartz kertoo ABC Newsille halunneensa saada selville, millaisessa todellisuudessa oppilaat oikeasti elävät, jotta hän voi parhaalla mahdollisella tavalla auttaa ja tukea oppilaita. Jotta opettaja voisi rakentaa luottamusta hänen ja oppilaiden välille, hän suunnitteli projektin, jossa koululaiset voivat vastata kysymykseen, mitä he haluaisivat opettajan tietävän. Koululaiset kirjoittivat oppilaille nimettöminä asioita heistä ja heidän elämistään.

- Jotkut viestit ovat sydäntä särkeviä. Välitän syvästi jokaisesta oppilaastani, enkä toivo kenenkään kärsivän köyhyydestä, Schwartz sanoo.

Osa viesteistä löytyy Twitteristä #IWishMyTeacherKnew-hashtagilla. Viesteillä hän toivoi inspiroivansa sekä oppilaita että toisia opettajia tekemään saman tempauksen. Tämän jälkeen twiittejä alkoikin tulla muista kouluista ympäri maailman. Muun muassa tällaisia viestejä koululaiset kirjoittivat:

"Toivon opettajani tietävän, että minulla ei ole leikkikavereita."

"Toivon opettajani tietävän, ettei minulla ole lyijykyniä kotona."

"Toivon, että opettajani tuntisi vanhempani."

"Toivon opettajani tietävän, että olen huolissani, sillä äitini sairastelee paljon ja oli eilisillankin sairaalassa."

"Toivon opettajani tietävän, että minulla saattaa olla masennus, vaikka se onkin menossa ehkä pois. Olen kertonut siitä myös äidilleni."

"Toivon opettajani tietävän, että rakastan koulua."

Katso lisää viestejä täältä! (Twitter)


Lähteet: The Denver Channel, Twitter

Kilpailut

Uusimmat