Plussakokoinen kaunotar näpäyttää osuvasti arvostelijoita: "Arvostelisitko laihoja?"

25.05.2015 19:15 - Rea Tallgren

Courtney Mina (kuvassa yllä) on kirjoittanut avoimen kirjeen ihmisille, jotka arvostelevat häntä ja muita isokokoisia ihmisiä netissä.

Courtney Mina nousi internetissä maailmanlaajuiseen maineeseen, kun hän päätti julkaista viikon ajan alusvaatekuvan päivittäin todistaakseen, että kaiken kokoisilla naisilla on oikeus olla ylpeä itsestään.

"Arvostelisitko sairaita?"

Minan mukaan plussakokoisten naisten internetissä saama kritiikki on murskaavaa. Hänen mukaansa moni ihminen ei ole edes varsinaisesti trolli. Hän arvosteleekin sitä, että jo aivan "tavalliset" ihmisetkin kokevat oikeudekseen arvostella isokokoisia ihmisiä todella kovin sanoin.

Moni myös väittää olevansa huolissaan heidän terveydestään ja perustelee ilkeilyt sille. Tätä Mina ei niele.

"Se, että on ylipainoinen, ei tarkoita, että elää epäterveellisesti tai on sairas. Oletko ihan varma, että ihminen, jonka painoa juuri arvostelet, ei ole juuri pudottanut painoaan kymmeniä kiloja? Mistä tiedät, että hän ei ole juuri matkalla kohti hoiksempaa vartta? Mistä tiedät, että se ihminen, jonka vartaloa arvostelet, ei kärsi jostain sairaudesta, joka tekee painonpudottamisesta todella vaikeaa? Mistä tiedät, että se ihminen, jonka vartaloa arvostelet, ei ole täydellisen tyytyväinen itseensä juuri sellaisena kuin on?

On olemassa lukemattomia laihoja ihmisiä, jotka eivät treenaa, jotka syövät epäterveellisesti ja jotka kärsivät lukuisista terveysongelmista - aivan kuten on olemassa myös lukemattomia ylipainoisia sellaisia - mutta vain ylipainoisille yritetään tehdä selväksi, että heidän pitää hävetä asiaa. Uskotko sinä, että ihmistä on oikeus haukkua ja alistaa vain siksi, koska he sinun mielestäsi elävät "epäterveellisesti"?

"Emme yritä kannustaa elämään epäterveellisesti"

Mina summaa viestinsä tehokkaasti.

"Joten kuuntele nyt tarkkaan. Kun ylipainoinen ihminen julkaisee itsestään kuvan bikineissä tai alusvaatteissa, he eivät yritä kehottaa muita "ryhtymään lihaviksi, syömään suunnattoman paljon ja lopettamaan urheilemisen." Ei. Kuten esimerkiksi ihmiset, jotka kuvataan juomassa tai tupakoimassa, tai syömässä roskaruokaa eivät myöskään kehota kaikkia ryhtymään samaan.

Se, mitä ylipainoinen ihminen kuitenkin yrittää sanoa julkaistessaan itsestään kyseisen kuvan on, että me ansaitsemme aivan samat oikeudet kuin muutkin. Meillä on oikeus olla itsevarmoja, rakastaa itseämme, pukeutua bikineihin tai seksikkäisiin alusvaatteisiin. Aivan kuten kenellä tahansa muullakin."

Lue koko kirjoitus tästä.

Lue myös: Jumalaisten plussakoon mallien alastonkuva on upea näky - katso

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat