Pyörätuolissa istunut poistettiin baarista "turvallisuusriskinä" - kuva tilanteesta leviää netissä

30.01.2015 18:15 - Senni Loikala

Nuori brittiläinen mies joutui päättämään vapaailtansa livemusiikkia kuunnellen varsin ikäviin tunnelmiin.  

Vammaiskoripalloilija Troy Hithens, 20, luuli menneensä viettämään hauskaa iltaa ja kuuntelemaan livemusiikkia Birminghamissa, Iso-Britanniassa sijaitsevaan kuppilaan. Illan kuitenkin keskeytti Hithensin luokse tulleet järjestysmiehet, jotka ilmoittivat tylysti:

- Voit pysyä täällä vain, jos seisot.

Koska Hithensillä on aivovaurio ja hän tarvitsee pyörätuoliaan, päättivät järjestysmiehet kantaa Hithensin siinä portaita alas kesken illanvieton. 

- Se oli vain niin noloa ja loukkaavaa. Nyt on 2000-luku. Eivät he olisi sanoneet sokealle ihmiselle, että: "Voit olla täällä vain, jos näet". Miten he voivat ajatella, että on hyväksyttävää kohdella vammaisia näin, Hithens kertoo. 

Hithensin mukaan paikan esimies lähestyi häntä myöhemmin ja kertoi, että pyörätuoli oli terveys- ja turvallisuusriski. Järjestysmiehet tulivat oitis poistamaan Hithensin baarista, koska olivat huomanneet invahississä olleen vikaa.

Kun Hithensin sukulainen valitti baarin toiminnasta, pyydettiin Hithensiltä anteeksi. Tiedossa ei ole, olivatko järjestysmiehet oivaltaneet jälkeenpäin, että heidän olisi täytynyt auttaa Hithens vasta illan päätteeksi portaita alas tai pyrkiä saamaan invahissi korjatuksi.

Tilanteesta, jossa järjestysmiehet kantavat Hithensiä pyörätuolissa portaita alas, on myös kuva. Pääset katsomaan sen ja toisen kuvan koripalloilijasta täältä.

Seuraava artikkeli: Pariskunta murtaa tabun vammaisten seksielämästä: Lue tosielämän rakkaustarina

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat