Pysäyttävä kirjoitus leviää: "Robin Williams ei tappanut itseään - hänen sairautensa sen teki"

14.08.2014 10:40 - Rea Tallgren

Koomikko ja Oscar-voittaja Robin Williamsin kuolema on ollut tällä viikolla mediassa esillä hurjasti. Eräs bloggaaja on kuitenkin nostanut esiin tärkeän aiheen kuoleman otsikoinnista. Hänen mukaansa syvää masennusta sairastanut Williams ei tappanut itseään - sen teki hänen sairautensa.

Robin Williamsin poismeno on ollut tämän viikon isoimpia uutisia mediamaailmassa. 63-vuotias näyttelijä oli kärsinyt pitkään vakavasta masennuksesta ja nyt hän ei enää jaksanut taistella. Hänet löydettiin kuolleena kotoaan.

Otsikoissa on kerrottu miehen tehneen itsemurhan, ja poliisit ovat kertoneet kuolinsyyn olleen tukehtuminen. Nyt eräs kirjoittaja, joka on itse kokenut vakavan masennuksen, on kirjoittanut pysäyttävän kirjoituksen siitä, mikä Williamsin todella tappoi. Hänen mukaansa se ei nimittäin ollut mies itse, vaan ennemminkin hänen sairautensa.

Suomensimme alle osan koskettavasta ja tärkeitä pointteja korostavasta tekstistä.

"Eräs vakavasti sairas ystäväni jakoi Facebookissa mielipiteensä Robin Williamsin itsemurhasta. Hän tunnusti olevansa vihainen Williamsille, sillä hän ei voi valita elääkö vaan joutuu taistelemaan elämästään joka päivä. Ja sitten Williams, jolla on kaikkea; omaisuutta, faneja, kuuluisuutta luovuttaa tuosta vain ja tappaa itsensä.

Voi ystäväni, ajattelin. Kunpa vain tietäisit. Williams ei tehnyt itse päätöstä. Sen teki hänen sairautensa.

Mielenterveysongelmia voi olla todella vaikea ymmärtää. Minä en ymmärrä, miltä tuntuu sairastaa syöpää tai aidsia, mutta yhtä lailla muiden on vaikea ymmärtää, miltä mielen sairastuminen tuntuu. Miltä se tuntuu, kun on niin masentunut, kun mieli on niin maassa, että elämän loppuminen tuntuu paremmalta vaihtoehdolta kuin sen jatkuminen.

Muistan, kun ajoin kerran autollani parkkihallin viidenteen kerrokseen ja pysäytin autoni muutaman metrin päähän ohuesta kaiteesta. Minun ei tarvitsisi kuin painaa kaasua, ja kohta tämä kaikki olisi ohi, ajattelin. Ainoa syy, etten tehnyt sitä, oli se, ettei sairaus ollut vielä nujertanut minua täysin. Jos niin olisi ollut, en olisi enää tässä.

Sen takia otsikot siitä, että Robin Williams tappoi itsensä, saavat minut pudistelemaan päätäni. Ja joka kerta, kun masennuksesta kärsinyt ihminen kuolee oman käden kautta ja hänen sanotaan tappaneen itsensä, minä pudistelen päätäni. Sillä oikeasti se on hänen sairautensa, joka tappaa."

Lue teksti kokonaisuudessaan tästä.

Kerroimme aiemmin asioista, joita sanomalla masentunutta ei ainakaan tule piristettyä - päinvastoin. Lue nuo jutut välttääksesi niitä tästä.

Lähde: Popchassid

Kilpailut

Uusimmat