Pysäyttävä video osoittaa kuinka helposti lapset lähtevät vieraiden matkaan

06.05.2015 15:15 - Rea Tallgren

Tuoreella videolla nähdään sosiaalinen koe, jonka tulokset ovat hälyttäviä.

Jokainen vanhempi opettaa lapsilleen, ettei vieraiden mukaan saa lähteä. Vierailta ei myöskään saa ottaa vastaan lahjoja tai karkkeja, opetetaan kotona. Lapset ovat kuitenkin lapsia, eikä heillä ole käsitystä kaikesta siitä pahasta, mitä heille saattaisi pahimmillaan tapahtua.

Tuoreella videolla nähdään sosiaalinen koe, jossa nuori mies lähestyy pieniä lapsia leikkipuistossa lasten vanhempien luvalla. Miehellä on mukanaan suloinen koira, jonka avulla hän saa herätettyä lasten kiinnostuksen.

Vaikka videolla nähtävät vanhemmat ovat etukäteen vakuuttaneet, että lapset eivät vieraiden mukaan lähtisi, ovat he valitettavasti väärässä. Hälyttävän kokeen tarkoitus onkin herätellä vanhempia muistamaan, että lapset eivät välttämättä muista vanhempien neuvoja silloin kun niin olisi syytä tehdä.

Toimi näin:

Lapset ovat lapsia ja elämä on heille suuri seikkailu. Kaikkia riskejä ei täten voi eliminoida, eikä elämä elämältä tuntuisikaan, jos jokainen askel olisi ennalta suunniteltu. Kannattaa kuitenkin painottaa lapsilleen tiettyjä neuvoja, mitä tulee turvallisuuteen.

1. Tuntemattomille aikuisille tarvitse jutella tai heidän kysymyksiinsä vastata, vaikka se epäkohteliaalta saattaisikin tuntua.

2. Jos tilanne alkaa tuntua yhtään epämiellyttävältä, eikä oma vanhempi ole lähellä, kannattaa juosta epäröimättä karkuun.

3. Vierailta ei tule ottaa lahjoja vastaan.

4. Tuntemattomien kyytiin ei tule nousta koskaan.

5. Jos lapsi on yksin kotona, ei ovea tule avata kellekään. Vanhemmilla on avaimet, ja muut osaisivat ilmoittaa saapumisestaan. Voi siis olla suotavaa opettaa lapselle, että ovikellon soittoon ei kannata edes reagoida jos lapsi on yksin kotona.

6. Jotkut aikuiset lähestyvät lapsia pahat mielessään väittäen, että lapsen vanhemmat ovat lähettäneet heidät. Tuolloin yksi keino saattaa koitua lapsen pelastukseksi. Lue lisää maailmanlaajuisesta neuvosta tästä.

Kilpailut

Uusimmat