Raha ei tuo onnea: Miljonääri antoi omaisuutensa pois ja muutti pieneen mökkiin

20.11.2014 12:45 - Susanna Karttunen

Tapahtumasarja sai alkunsa miehen joutuessa auto-onnettomuuteen ystäviensä kanssa.

Liu Jingchong, 38, oli Kiinassa menestyksekäs multimiljonääri ennen, kuin hän päätti luopua kaikesta omaisuudestaan ja muuttaa syrjäiseen alkeelliseen mökkiin vuoristoseudulle.

Bisnesmies ei olisi kuitenkaan luultavasti luopunut yläluokkaisesta elämästään ilman hänelle sattunutta yllättävää tapahtumasarjaa.

- Ansaitsin paljon rahaa ja nautin elämästäni. Kaikki kuitenkin muuttui, kun jouduin ystävieni kanssa auto-onnettomuuteen Kiinan syrjäisellä maaseudulla. Onnistuimme saamaan uuden auton, mutta emme kaikki mahtuneet siihen. Minun tilani oli suhteellisen hyvä, joten jäin yöpymään hotelliin. Siellä ei ollut mitään muuta tekemistä, kuin lukea buddhalaisuudesta kertovaa kirjaa. Se muutti elämäni, mies kertoo.

Kotiin takaisin päästessään Jingchong paneutui tarkemmin buddhalaiseen filosofiaan, joka opettaa, ettei omaisuus ja raha tuo onnellisuutta. Mies tajusi, että hänen tulisi muuttaa elämänsä.

- Annoin pois kaiken omaisuuteni, mukaan lukien seitsemän autoani, kartanoni ja loma-asuntoni ja ostin pienen mökin. Se riittää tarpeisiini paremmin kuin hyvin, Jingchong sanoo.

Vaikka raha ei toisikaan onnellisuutta, tuntuvat monet miljonäärit varsin tyytyväisiltä elämäänsä. Uutisoimme aiemmin miljonäärimiehen näyttävästä kosinnasta keskellä Times Squarea. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat