Ravintolapäivän värikäs historia - tarjontaa heinäsirkoista samppanjaan

18.05.2013 09:45 - Reetta Haverinen

Tänään suomalaiset pääsevät taas nauttimaan edullisesta kotiruuasta, muurinpohjaletuista ja pannukahvista. Jo yhdeksättä kertaa järjestettävän Ravintolapäivän kattaus on tälläkin kertaa täynnä erikoisuuksia ja jännittäviä makuelämyksiä.

Tänään suomalaiskaupunkien katukuvaan ilmestyy laaja valikoima kaiken kokoisia ja näköisiä kuppiloita, kahviloita ja baareja. Nyt kannattaakin siis sopia treffit joihinkin näistä tuoreista pop-up-paikoista, sillä ravintolaharvinaisuudet pitävät ovensa auki ainoastaan yhden päivän ajan.

Ravintolapäivät ovat saaneet alkunsa helsinkiläisten ystävysten Antti Tuomolan, Olli Sirénin ja Timo Santalan ideasta. Ensimmäistä Ravintolapäivää vietettiin keväällä 2011. Karnevaalin suosio on kasvanut pikkuhiljaa ja nyt tätä hauskaa kestitysriehaa vietetään jo neljä kertaa vuodessa. Tapahtuma on myös lähtenyt leviämään Suomen rajojen ulkopuolelle. Pop-up-ravintoloita on tähän mennessä nähty jo 45 eri maassa.

Voicella vierailleen Santalan mukaan viime vuosien aikana maailmalla on nähty mitä erikoisempia ravintolavirityksiä.

- On ollut samppanja-maistiaisia, raaka-ravintoloita ja voileipäpaikkoja, joissa leipien täytteenä on ollut muun muassa paahdettuja heinäsirkkoja. Tarjoilujakin on järjestytty niin ullakoilla kuin mattolaitureillakin, Santala kertoo.

Miehen mukaan päivä osoittaa, mitä suomalainen ruokakulttuuri voi parhaimmillaan olla, jos jokainen saisi perustaa ravintolan.

Santala kertoi The Voicelle, että huomiseen karnevaaliin on ehtinyt tähän mennessä ilmoittautua jo yli 1 500 osallistujaa eripuolelta maailmaa. Näistä noin 1 000 sijaitsee Suomessa.

Mies itse ei tänä lauantaina aio laittaa puljua pystyyn, mutta hän on heilunut ravintoloitsijan roolissa moneen otteeseen.

- Ensimmäisenä ravintolapäivänä meillä oli kavereiden kanssa pyöräbaari. Tarjoilimme kansalle viiniä, tapaksia ja drinkkejä, mies muistelee.

Tutustu ravintolapäivän tarjontaan täältä.

Kilpailut

Uusimmat