Siitä se sitten lähti: Maailmankaikkeuden ensimmäinen seksikerta jäljitettiin

21.10.2014 16:40 - Senni Loikala

Ensimmäisiä kertoja seksiä harrastettiin planeetallamme noin 430 miljoonaa vuotta sitten, tutkijat väittävät.  

Maailmassa niin ihmiset kuin eläimetkin ovat harrastaneet seksiä lukemattomia kertoja. Joidenkin on kuitenkin täytyneet olla kaikkien aikojen ensimmäisiä, jotka ovat yhtyneet toiseen olentoon. Tuore australialainen tutkimus jäljitti lajin, jonka edustajat ovat olleet ensimmäisen kerran sukupuoliyhteydessä maapallolla.

Skotlannin vesissä elänyt, muinainen kalalaji aloitti seksin harrastamisen maapallolla. Tieto saatiin selville 430 vuotta vanhoista vonkalefossiileista. Tutkijat huomasivat, että naaras- ja koiraskaloille olivat ensi kertaa kehittyneet keskenään erilaiset genitaalit.

Kyseisten kalojen koirailla on ollut noin sentin pitkä L-kirjaimen muotoinen luu. Yhdyntä on tapahtunut siten, että kala on työntänyt sen naaraskalan genitaaliaukkoon. Tutkijoiden rakennettua 3D-malleja muinaisista kaloista selvisi, että ne ovat harrastaneet seksiä sivuttain ja tarrautuneet toisiaan pienillä kätösillään kiinni, näyttäen tanssivalta neliöltä. 

- Kysymys ei ole vain kalojen rakenteesta, vaan käytösmallien evoluutiosta, kun seksistä tuli ensimmäisen kerran hauskaa. Miksi mikään kehittäisi luisia ulokkeita ja asettaisi ne naaraan sisälle, ellei toiminta tuottaisi nautintoa, pohtii tutkija John Long.

Havainnekuvan maailman ensimmäisestä yhdynnästä löydät täältä.

Lue myös: Esi-isiemme nyrkkitappeluista paljastui yllättävä seuraus ulkonäköömme

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat