"Sinä olet pelkkä huora" Teinitytön julkaistut päiväkirjamerkinnät koskettaneet kymmeniä miljoonia

26.02.2015 17:15 - Eeva Rajala

Huora- tai lutka -sanalla on paljon vahvempi vaikutus naisiin ja tyttöihin kuin uskotaan. Erään tytön päiväkirjamerkinnöistä syntyi projekti, joka taistelee seksuaalista kiusaamista vastaan.

Emily Lindiniä haukuttiin 11-14-vuotiaana koulun huoraksi. Sekä tytöt että pojat kiusasivat ja kutsuivat Emilyä karulla nimityksellä. Koululaiset kuvittelivat, että Emilyn jo naiselliseksi kehittynyt vartalo oli tarpeeksi suuri syy keksiä hänelle oma seksuaalihistoria ja levittää tarinaa ympäri koulua.

Pahimmillaan tällainen kiusaaminen loppuu siihen, kun kiusattu ei enää jaksa, ja riistää oman henkensä. Emily Lindin ei kuitenkaan halunnut olla yksi heistä. Vuonna 2013 hän aloitti The UnSlut Project -nimisen projektin, missä hän julkaisi teini-ikäisenä kirjoitettuja päiväkirjamerkintöjään netissä. Hän toivoi, että kirjoituksilla hän voisi antaa muille tytöille jonkinlaista perspektiiviä.

- Huoraksi haukkumiseen ei tarvita sitä, että toisella pitäisi olla minkäänlaista seksuaalista historiaa. Pelkästään seksuaalisia ajatuksia herättävän t-paidan pitäminen on tarpeeksi suuri syy, että aletaan haukkua huoraksi, Lindin sanoo.

Myötätunnon tulva

Päiväkirjamerkintöjen julkaisun jälkeen Lindin hämmästyi runsaasta määrästä viestejä, joita hän alkoi saada naisilta. Yli 12 miljoonaa on tällä hetkellä lukenut naisen merkintöjä. Naiset kertoivat omia tarinoitaan, miten he ovat kokeneet seksuaalisen kiusaamisen. Lopulta The UnSlut Projectista tuli sivusto, missä naiset saavat jakaa kokemuksiaan ja muistuttaa teini-ikäisiä ja nuorempiakin, ettei kiusaamisen pidä määrittää kiusattua.

Nyt Lindin valmistelee dokumenttia aiheesta. Slut: A Documentary -elokuvaa on rahoitettu lahjoituksilla, ja nyt dokumentti on jälkituotantovaiheessa. Lindin pitää erittäin tärkeänä sitä, että nuoret - sekä tytöt että pojat - ymmärtäisivät, miten haavoittavaa huoraksi leimaaminen on: kukaan ei ole immuuni seksuaaliselle kiusaamiselle.

- Tiedämme, että milloin tahansa joku voi vain päättää, että sinä olet huora, Lindin sanoo.

Tutustu tarkemmin The UnSlut Project -projektiin täältä! (unslutproject)

Katso tulevan dokumentin lyhyt teaser-traileri alta:

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat