Suomalainen yksityisetsivä kertoo: Seuraan pettäjiä lomaparatiiseihin!

27.08.2015 16:14 - Eeva Rajala

Yksityisetsivän mukaan 80 prosenttia työajasta on sitä, että etsivä istuu autossa ja odottaa.

Etsivän ammatti esitetään romantisoivassa valossa jokaisessa elokuvassa ja tv-sarjassa. Sherlock Holmesin, Hercule Poirot'n ja Jussi Vareksen nimet ja itse etsivän ammatti on väritetty jännityksellä.

Todellisuudessa yksityisetsivän ammatti on kaukana räjähdyksistä ja toimintapainotteisista takaa-ajoista. Suomen Erikoisturvaryhmä Oy:n operatiivinen johtaja Mikko Salmi kertoo, että yksityisetsivän työ on lähinnä istumista.

"Kaukana romanttisesta työstä"

- Jos 80 prosenttia siitä työstä, mitä tehdään, on että istutaan autossa tai jossain muualla se 16 tuntia ja mietitään, mihin saadaan kustua - johonkin pulloon tai johonkin - ja kauheassa nälässä kun olet siinä, niin kyllä se on kaukana romanttisesta työstä, Salmi selventää Voicelle.

Oman yksityisetsivätoimisto vuonna 1991 perustanut yksityisetsivä Matti Kauranen on Salmen kanssa samoilla linjoilla. Kaurasen mukaan yksityisetsivän työ ei todellakaan ole sellaista kuin elokuvissa tai tv-sarjoissa.

- Kun kuusikin tuntia istut ja vahdit jotain ovea, tuleeko kyseinen henkilö sieltä vai eikö tule, Kauranen selventää.

Työkeikka voi viedä lomaparatiisiin

Salmi kertoo, että välillä yksityisetsivänä saa myös kivoja juttukeikkoja, jotka ovat mukavaa vaihtelua autossa istumiseen.

- Kun seuraat jotain pettäjää, joka tekee jonkun etelän matkan tai jonkun tällaisen, ja satut käymään itsekin jossain lomaparatiisissa, onhan ne sellaiset mukavia. Mutta pääsääntöisesti se on sitä, että tuijotetaan jossain jotain hyvin pitkään, Salmi jatkaa.


Lue myös: Yksityisetsivä: Jos epäilet miehen pettävän, olet todennäköisesti oikeassa

Kilpailut

Uusimmat