Suomalaiset päihittivät kerrankin ruotsalaiset - vieläpä erittäin tärkeässä asiassa

27.04.2015 16:45 - Senni Loikala

Suomi ja Ruotsi ovat monesti kilpasilla keskenään. Nyt on kotimaamme vetänyt pidemmän korren maiden onnellisuutta mitatessa.

Suomalaiset vertailevat usein itseään ja saavutuksiaan ruotsalaisiin. Länsinaapurimme on vetänyt monta kertaa pidemmän korren, olipa kyse jääkiekosta, kansainvälisesti menestyneistä brändeistä, rock-yhtyeistä tai vaikkapa Euroviisu-menestyksestä. Vaan eipä tällä kertaa, sillä nyt on Suomi pärjännyt Ruotsia paremmin maailman onnellisimpia maita mittaavassa selvityksessä.

2015 World Happines Report julkaistiin viime viikolla ja tuloksia katsellessa huomaa, että Euroopan maat ovat pärjänneet loistavasti selvityksessä. Kymmenen kärjessä on mukana vain kolme maata sen ulkopuolelta, nimittäin Kanada, Uusi-Seelanti sekä Australia. Suomi nappasi sijan kuusi, kun taas Ruotsi sijoittui kahdeksanneksi.

Luottamus ihmisiin lisää onnea

Tutkimuksessa arvioitiin lähes 160 maailman maata niiden onnellisuuden perusteella. Tutkijat huomasivat, että onnellisimpia maita yhdistivät tietyt tekijät. Näitä olivat vakiintuneet sosiaaliset normit sekä se, että ihmiset pystyivät luottamaan perheeseensä, ystäviinsä ja sosiaalista järjestystä ylläpitäviin instituutioihin.

Valitettavasti suurin putoaja onnellisuudessa löytyi myös Euroopasta. Kreikan talouskriisi sai maan tippumaan kovaa ja korkealta onnellisuutta mitattaessa.

Hännänhuippua onnellisimpien maiden listalla pitävät kuitenkin Ruanda, Benin, Burundi ja Togo. Puolestaan suurimpia yllättäjiä olivat Nicaragua, Zimbabwe ja Ecuador, sillä niissä onnellisuus oli lisääntynyt suhteellisesti eniten.

Lue alta TOP 10 -lista maailman onnellisimmista maista.

1. Sveitsi

2. Islanti

3. Tanska

4. Norja

5. Kanada

6. Suomi

7. Hollanti

8. Ruotsi

9. Uusi-Seelanti

10. Australia

Lue myös: Ruotsalaiset nousseet otsikoihin maailmalla - lastenohjelmassa tanssivia peniksiä ja vaginoita

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat