Suomalaismalli aloitti vallankumouksen Facebookissa: Kuva rinnoista hassun päivityksen sijaan

28.08.2014 21:40 - Rea Tallgren

Suomalainen pin-up-malli Mercy Maybelle päätti ottaa kovat keinot käyttöön taistelussa rintasyöpää vastaan. 

Suomalainen pin-up-malli Mercy Maybelle kyllästyi Facebookissa kiertäviin hupipäivityksiin, joiden tarkoitus on lisätä tietoisuutta rintaysyövästä. Hänen mukaansa hauskat päivitykset eivät tuo tarpeeksi tehokkaasti esille tärkeää sanomaa siitä, että rintansa pitää muistaa tutkia säännöllisin väliajoin. 

Niinpä kaunotar päätti tehdä jotain täysin erilaista. Hän latasi Facebookiin kuvan rinnoistaan. Kuvatekstissä hän kertoo, miksi ei tyydy kirjoittamaan hassua statuspäivitystä. 

"Tässä kuvassa on tissit, hinkit, kannut, meijerit, melonit, rinnat... rakkailla kaksosilla on monta nimeä. Tämä on minun osuuteni tässä typerässä pelissä, joka on tarkoitettu mukamas lisäämään tietoisuutta rinta- ja eturauhassyövästä. Ei tietoisuutta jaeta teidän urpoilla tilapäivityksillä, tai ketjuviesteillä. Naiset; tämän kuvan mukaiset ruumiinosat teidän tulisi tutkia säännöllisin väliajoin. Rintakudos on luonnostaan muhkuraista, joten pieniä vieri vieressä esiintyviä "kyhmyjä" ilman minkäänlaisia muutoksia ei pidä säikähtää. Mikäli ette luota omaan tuntoaistiinne, varatkaa aika ultraäänitutkimukseen. Mammografiakaan ei välttämättä paljasta solumuutoksia, jotka ovat kainalokuopissa, tai lähellä rintalastaa. Siksi suositellaan uä-tutkimusta, etenkin nuorille naisille."

Aihe on mallikaunottarelle läheinen.

"Minulle itselleni syöpä ei ole leikin asia. Olen joutunut läheltä seuraamaan kahden rakkaan naisen taistelua vakavan sairauden kanssa. Toisen heistä menetimme syövälle pitkään kestäneen taistelun jälkeen. Toinen heistä on onneksi saanut terveen paperit vähintäänkin yhtä kovan taiston jälkeen. Tarina olisi voinut päättyä toisin, mikäli henkilö itse ei olisi havahtunut muutoksiin."

Tärkeimpänä Maybelle muistuttaa, että jokaisen naisen tulisi nauttia rinnoistaan - ja opetella tuntemaan ne. 

"Naiset, olkaa ylpeitä rinnoistanne, ja oppikaa tunnistamaan niiden pienetkin muutokset. Tämä tilapäivitys koskee myös miehiä. Opettele tunnustelemaan kumppanisi rinnat oikein. Kopelointi saattaa joskus pelastaa naisesi hengen!"

Katso kuva alta ja päivitys kokonaisuudessaan tästä

Päivitystä on jaettu muutamassa päivässä jo satoja kertoja, ja Maybelle kiitteleekin seuraajiaan jakamisesta. 

"Yhden naisen hölmö päähänpisto muuttui pienimuotoiseksi tissivallankumoukseksi parissa päivässä. Olette upeita! Kiitos! Seksikkyys myy - se on tiedetty aina. Miksei seksikkyydellä sitten voisi markkinoida tärkeitä asioita? " hän summaa.

Lähde: Facebook

Kilpailut

Uusimmat