Suomalaisnainen vieraili lapsena Michael Jacksonin vieraana Neverlandissa: "En unohda sitä koskaan"

29.05.2015 22:15 - Rea Tallgren

Heli, 34, voitti lapsena kirjoituskilpailun, jonka palkintona oli ikimuistoinen matka Neverland-tilalle.

Michael Jacksonin maailmankuulu Neverland on tullut juuri myyntiin yli 90 miljoonalla eurolla. Tilaan kuuluu yli 22 rakennusta, huvipuisto ja lukuisia yksityiskohtia, joita ei monista kodeista löydy.

Heli on yksi niistä harvoista suomalaisista, jotka ovat käyneet tilalla Jacksonin itsensä vieraana miehen vielä eläessä. Nyt hän kertoo uskomattomasta matkastaan.

"Michael oli suunnattoman ujo"

Kun Heli oli 13, hän voitti kirjoituskilpailun siitä, miten parantaa maailmaa. Pääpalkinto oli käsittämättön: matka Michael Jacksonin Neverland-tilalle. Reissu on jäänyt Helin mieleen ja hän muistelee sitä edelleen lämmöllä.

Lapsia oli tullut paikalle 20 ympäri maailman. Kaikki heistä oli voittaneet omassa maassaan kirjoituskilpailun samasta aiheesta.

- Viivyimme tilalla kolme päivää. Michael otti meidät vastaan silloisen vaimonsa Lisa-Marie Presleyn kanssa.

Heli muistaa tunnelman matkalla lämpimänä ja kotoisena.

- Eräänä iltana Michael  lupasi, että saamme kysyä häneltä mitä tahansa. Eräs lapsista pyysi häntä tekemään moonwalkin, mutta Michael oli niin suunnattoman ujo, että hän ei olisi millään kehdannut. Lopulta, kun intimme pitkään, hän suostui.

Ihana, lapsiystävällinen koti

Lapset saivat liikkua tilalla täysin vapaasti.

- Tilalla ei ollut mitään salaisia paikkoja, tai kiellettyjä alueita. Lapset pääsivät huvipuistoon ja heidät kutsuttiin myös Jacksonin kotiin.

- Hänellä oli iso takka, ja iso flyygeli, jonka päällä oli valokuvia. Talon pihapiirissä, katolla ja ikkunalaudalla oli patsaita, jotka kuvasivat esimerkiksi Peter Pania.

Talon sisustuksessa oli huomioitu lapset.

- Yksi huone oli täynnä nukkeja, yksi videopelejä. Hänen elokuvateatterinsa seiniin oli tehty sängyiksi muutettuja syvennyksiä, joista sairaat lapset saivat katsoa elokuvia makuulta. Talo oli todella, todella kotoisa, ei yhtään fiini.

Varasteleva apina

Eräs hauska muisto naurattaa Heliä edelleen.

- Tilalla oli myös eläintarha, jossa eläimet olivat todella hyvin hoidettuja. Siellä pyöri muun muassa vaatteisiin puettuja apinoita. Siellä oli karkkikojuja ja hattarakojuja, joista sai hakea kaikkea ilmaiseksi. Muistan, kuinka farkkuhaalariin puettu apina varasti minulta kasan karkkeja, pureskeli ne, ja sylkäisi ne sitten köntiksi päälleni. Sen jälkeen apina nauroi kimeästi minua katsoen, ja poistui paikalta.

Kaiken puolin Helille jäi reissusta ja popin kuninkaasta itsestään todella lämmin ja välitön kuva.

- En unohda matkaa koskaan, hän summaa.


Lue lisää Neverlandista tästä.

Kilpailut

Uusimmat