Suomalaisvankien tempaus todistaa: Rikollisten sydän voi olla kultaa

28.04.2015 18:15 - Senni Loikala

Hämeenlinnan vankilan asukkaat ovat alkaneet kerätä kolehtia, jotta saisivat uuden menopelin PKN-rumpalille. Voicen iltapäiväjuontajat soittivat vankilan pastorille ja kyselivät lisää tapauksesta.

Suomen euroviisuedustaja Pertti Kurikan Nimipäivät ilahdutti Hämeenlinnan vankilan vankeja viime viikkoisella keikallaan. Ilta-Sanomat uutisoi yhtyeen rumpalin Toni Välitalon ainutlaatuisesta puheenvuorosta, joka hellytti vankien sydämiä.

- Minä haluaisin kertoa, kuinka meiltä on varastettu. Meiltä on varastettu autosta radio. On rikottu auton takaikkuna. On varastettu pyörä, Toni sanoi.

- Toivon, että voisitte palauttaa pyörän, hän päätti puheenvuoronsa.

Keikalla olleet vangit ottivat asian omakseen. He alkoivat kerätä kolehtia, jotta Tonille saataisiin uusi pyörä varastetun tilalle.

Pyörä tuunattavaksi

Voicen iltapäivän juontajat Lauri Kottonen ja Niina Backman tavoittivat Hämeenlinnan vankilan pastori Tuomo Kinnusen. He tiedustelivat, kuinka paljon vangit ovat saaneet kerättyä pyöräprojektia varten.

- Tällä hetkellä kolehtia on noin 100 euroa, Kinnunen paljastaa.

Kunnon pyörään tarvitaan vielä hieman lisää rahaa. Kun kassa on riittävä, suunnittelevat he tuunaavansa menopelistä omistajansa näköisen.

- Merkistä ja mallista ei ole vielä tietoa, mutta olemme ajatelleet henkilökunnan ja vankien kanssa, että yritämme tuunata pyörää. Tonihan oli hyvin tyylikäs nuorimies; nahkaa ja niittiä. Tuunaus riippuu siitä, riittävätkö rahat, Kinnunen kertoo.

Käy katsomassa aiemmasta artikkelistamme video, jossa Pertti Kurikan Nimipäivät lähettävät faneilleen terveiset. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat