Kuva: Fotolia

Suunnittelija keksi mindfulness -ruokapöydän - pakottaa ruokailijat keskittymään nykyhetkeen

31.08.2016 21:45 - Tiina Svensk

Ruokaillessa kannattaa palauttaa huomio takaisin siihen, mitä hetkessä tapahtuu. Silloin ruuasta ja seurasta nauttii paljon enemmän.

Kuinka usein syötte illallisen yhdessä rakkaasi kanssa mutta ette todella ole läsnä tilanteessa? Älypuhelimet ja sosiaalinen media ovat saaneet aikaan ilmiön, jossa olemme toistemme seurassa mutta emme todellisuudessa kiinnitä henkilöön mitään huomiota.

Nuori suunnittelija halusi muuttaa tuon arkeen tulleen käyttäytymismallin suunnittelemalla pöydän, jonka ääressä on pakko olla läsnä toiseen henkilöön. Bored Panda uutisoi Sati Tala -nimisestä pöytämallista, joka yhdistää ruokailijat toisiinsa - fyysisesti ja henkisesti.

Pöydän nimi tarkoittaa vapaasti käänettynä "läsnäolo pintaa", ja sitä se todella on. Ruokailijoiden syliin asetettava puupinta suuntaa huomion väkisinkin pöydän toisessa päässä ruokailevaan henkilöön. Puinen pöytä voi olla piirteiltään myös etenkin minimalistien mieleen, sillä se on suunniteltu hyvin pelkistetyksi ja yksinkertaiseksi: pääosassa ovat pöydän ääressä ruokailevat henkilöt.

Katso video pöydästä alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Mitä hyötyä meditaatiosta on? Suomalaisasiantuntija vastaa

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat