Täydellisen lahjan löytämiseen on olemassa yllättävä neuvo - uskallatko kokeilla?

03.08.2015 17:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan paras lahja ei löydykään pohtimalla, mistä toinen pitäisi tai mitä hän kipeästi tarvitsisi. Lähestymistavaksi suositellaan hieman itsekeskeisempää suhtautumista lahjaan.

Täydellisen lahjan ostaminen aiheuttaa monesti päänvaivaa. Tutkijat ovat nyt kuitenkin ratkaisseet ongelman. Heidän mukaansa ohjenuora ihastuttavan lahjan metsästämiseen on yksinkertainen: Osta ystävällesi, sukulaisellesi tai tutullesi lahja, joka heijastelee sinun persoonaasi ja josta sinä henkilökohtaisesti pidät.

Näin ollen lahjaostoksilla ei kannata kysyä itseltään: "Mistä hän pitäisi?", vaan sen sijaan: "Mistä minä pitäisin?"

Lahjamieltymyksiä selvitettiin kyselyllä, johon vastasi noin 530 ihmistä. Suurin osa vastaajista kertoi pitävänsä enemmän paketeista, jotka kävivät yksiin antajansa intohimoihin, kuin omiin kiinnostuksen kohteisiin.

Paljasta itsestäsi jotakin tärkeää

Tutkimukseen kuului myös testejä, joissa yhdessä ihmiset lähetettiin ostamaan äitienpäiväkortteja omille muoreilleen. Ihmiset jaettiin kahteen ryhmään sen perusteella, millaisen ohjeistuksen he saivat korttikaupoille.

Ensimmäistä ryhmää kehotettiin ostamaan kortti, jossa he paljastaisivat todellisen minänsä äidille. Toista ryhmää pyydettiin hankkimaan kortti, jossa lahjan antajat hyödyntäisivät tietoja omasta äidistään.

Näin ollen monien mietteet siitä, mikä on hyvä lahja, saattavat muuttua. Tutkijoiden mukaan onnistumisprosentit ovat nimittäin korkealla, kun etsit juuri sinua itseäsi miellyttävää lahjaa.

Lue myös: Mikä ihana lahja! Poikaystävä laittoi purkkiin 365 rakkausviestiä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat