Testaa, oletko erityisen älykäs: Katso 8 kohtaa

01.09.2015 09:15 - Reetta Haverinen

Tutkijat ovat löytäneet liudan asioita, jotka yhdistävät monia älykköjä. 

Ihmisestä ei yleensä näe päällepäin, onko hänen älykkyysosamääränsä astetta suurempi kuin muiden. On kuitenkin joitakin seikkoja, jotka voivat kieliä henkilön terävistä hoksottimista.

Jos tunnistat itsesi seuraavista kohdista, saattaa hyvinkin olla, että sinulla voisi olla hyvät mahdollisuudet pärjätä mensan testissä:

Olet vanhin lapsi

Tutkijoiden mukaan esikoislapset tapaavat olla sisarusparven fiksuimpia. Tämä ei kuitenkaan johdu geeniperimästä vaan puhtaasti perheen välisestä dynamiikasta ja psykologisista seikoista.

Käyt musiikkitunneilla

Vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa ilmeni, että 4-6-vuotiaiden lasten verbaalinen älykkyys parani, kun he olivat käyneet kuukauden ajan musiikkitunneilla.

Et polta

Israelilaistutkimuksesta paljastui vuonna 2010, että 18-21-vuotiaiden miesten, jotka eivät tupakoineet, älykkyysosamäärä oli parempi kuin niiden, jotka polttivat tupakkaa. Parempi siis luopua savukkeen poltosta, jos mielit vaalia älyäsi.

Et kärsi ylipainosta

Normaalipainon on huomattu olevan yhteydessä älykkyyteen. Muun muassa vuonna 2006 toteutetussa tutkimuksessa paljastui, että astetta hoikemmat ihmiset pärjäsivät sanallista lahjakkuutta vaativassa testissä ylipainoisia ihmisiä paremmin.

Olet vasenkätinen

Tutkimuksista on ilmennyt, että vasenkätiset ihmiset tapaavat olla harvinaisen kekseliäitä ja luovia persoonia.

Olet käyttänyt "laillisia" päihteitä

2012 vuonna toteutetun tutkimuksen mukaan älykkäät lapset tapaavat huvitella aikuisiällä, mutta vain päihteillä, jotka ovat laillisia. Huumeiden käyttöön sortuminen ei todennäköisemmin tule mieleen lapsille, jotka omaavat muita paremman ÄO:n.

Omistat kissan

Erään tutkimuksen mukaan koiraihmiset tapaavat olla meneviä ja seurallisia. Sen sijaan kissoista pitävät persoonat ovat yleensä introvertteja älykköjä, jotka tapaavat viettää aikaansa älyä vaativien harrastusten parissa - kuten lukemisen tai taideharrastusten.

Olet pitkä

Tutkimuksen mukaan pitkät lapset pärjäävät huomattavasti muita paremmin kognitiivisia kykyjä vaativissa testeissä. Siten pitkävartisten lasten vanhempien ei tarvitse ihmetellä, jos jälkikasvu tuo koulusta kotiin hyviä koenumeroita tuon tuosta.


Lue myös: Tutkimus: Kurvikkaat naiset synnyttävät älykkäitä lapsia

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat