Thigh Gap -ilmiö kauhistuttaa – naiset tavoittelevat yhä hoikempaa vartaloa

26.05.2013 21:15 - Reetta Haverinen

Brittimalli Alexa Chungin vartalo on noussut suuren ihailun kohteeksi nuorten naisten keskuudessa. Kaunottaren hoikka varsi ei kuitenkaan ole mikään terveellinen kauneusihanne. Kuvat puhuvat puolestaan - kumpi naisista sinun mielestäsi näyttää paremmalta, Beyoncé vai Chung?

Pitkin catwalk-lavoja astelevien huippumallien äärettömän ohuet reidet ovat nousseet palvonnan kohteeksi ympäri maailmaa. Terveen kokoiset raajat eivät tunnu monien naisten mielestä enää ihailun arvoisilta, vaan jalkojen väliin tulisi uuden trendin mukaan jäädä selvä vako, thigh gap, etteivät reidet koskettaisi toisiaan.

Tämä niin sanottu Thigh Gap -ilmiö on kerännyt taakseen jo satoja tuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa. Käyttäjät linkittävät ja jakavat kuvia hoikkaraajaisista malleista, joiden jalat inspiroivat naisia tavoittelemaan kevyempää ulkomuotoa.

Villityksen esikuvana toimii brittiläinen malli ja muotitoimittaja Alexa Chung, jonka varsi on lähes sairaalloisen laiha. Ilmiö tuo mieleen ajat 1960-luvun Twiggy-buumista. Hoikka brittimalli innoitti monet 60-luvun teinitytöt kitudieeteille ja lähes kaikki tahtoivat itselleen twiggymäisen kapean uuman ja hoikat pitkät raajat.

Thigh Gap -ilmiö ja sen leviäminen todistaa, kuinka alttiita nuoret naiset ja etenkin teinitytöt ovat median luomille kauneus- ja vartaloihanteille.

Kumpi seuraavista naisista sinun mielestäsi edustaa naisvartaloa parhaimmillaan?

Lähde: CBS, Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat