Tuleva hittituote? Hajuvesi, joka tuoksuu edesmenneelle läheiselle

27.04.2015 09:45 - Eeva Rajala

Tuoksut ovat suuri osa ihmisen muistia, ja usein erilaiset tuoksut voivat laukaista jos jonkinlaisia muistoja esimerkiksi entisistä miesystävistä tai edesmenneistä läheisistä.

Nyt nämä muistoja herättävät tuoksut halutaan muuttaa hajuvedeksi, kertoo Elite Daily. Havren yliopiston kemisti Katia Apaletegui on perustamassa hajuvesiyritystä joka teettää ihmisille hajuvesiä, joissa on edesmenneiden läheisten ominaistuoksuja.

Ihmiset voivat siis lähettää yliopiston kemistille esimerkiksi edesmenneiden rakkaiden vaatteita tai vaikka tyynyliinoja, missä on henkilön tuoksua vielä jäljellä. Tämän jälkeen kemisti eristää tavaroista ne hajuhiukkaset, jotka ovat peräisin kyseiseltä henkilöltä. Näistä molekyyleistä tehdään tämän jälkeen hajuvesi, jota asiakas voi käyttää haluamallaan tavalla.

Apaleteguin mukaan yrityksen tavoite on tarjota ihmisille tuoksuihin liittyvää lohdutusta, jotta ihmiset selviävät surun keskellä paremmin. Tällä hetkellä hajuveden hinnan kerrotaan olevan pilvissä. Hajuvesipullon saa noin 600 dollarilla eli vajaalla 590 eurolla. Vaikka yritystä ei vielä ole virallisesti perustettu, Apaletegui on toiveikkaana, että yritys lanseerattaisiin syksyllä.

Lue myös: Nyt se todistettiin - hajuvesi saa kasvot näyttämään kauniimmilta

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat