Unohditko sateenvarjon? Näppärien niksien avulla pysyt silti kuivana

24.05.2015 11:15 - Senni Loikala

Sadepäivinä moni kiroaa sateenvarjon unohtumista kotiin. Kokosimme yhteen keinoja, joiden avulla et välttämättä kastu laisinkaan.

Sateenvarjon unohtaminen kotiin on monille jo sadepäivien klassikko. Kokeilemalla listaamiamme vippaskonsteja saatat välttyä tilanteelta, että olisit kuin uitettu koira.

Ilmaisjakelulehti

Nappaa lehtitelineestä ilmaisjakelulehti ja avaa se keskiaukeamalta. Kulje lehti pääsi päällä, jolloin saat edes hieman suojaa pisaroilta.

Huivi

Mikäli sinulla on kaulahuivi, kannattaa kokeilla mummotyyliä. Pistä huivi päähäsi ja solmi kaulan alta. Tällöin ainakaan kutrisi eivät pääse kastumaan.

Muovipussi

Käy hakemassa kioskilta tai elintarvikekaupasta muovikassi ja pidä sitä pääsi päällä. Kassi on takuulla parempi suoja kuin ei mitään.

Paita tai takki

Riisu takkisi tai pitkähihainen paitasi ja nosta se pääsi päälle. Päästyäsi sisälle joudut laittamaan sen kuivumaan, mutta itse olet säästynyt kuivempana.

Bluethooth-sateenvarjo

Gizmodo-sivusto uutisoi helmikuussa sateenvarjosta, joka on Bluethoothin avulla langattomassa yhteydessä älypuhelimeesi. Kun sateenvarjo on noin kymmenen metrin päässä sinusta, lähettää se puhelimeesi huomautuksen. Pääset juttuun tästä.

Muiden sateenvarjot

Sadepäivät voivat myös yhdistää ihmisiä. Jos olet unohtanut oman varjosi kotiin, mikset pyytäisi hyvännäköiseltä mieheltä tai ihastuttavalta naiselta lupaa tulla hänen sateenvarjonsa alle kävelemään?

Lue myös: Sataako? Nokkela muovipussiniksi pelastaa päiväsi

Kilpailut

Uusimmat