Uusi keksintö saattaa mahdollistaa avaruudessa asumisen

31.07.2014 11:13 - Eeva Rajala

Tulevaisuudessa avaruudessa voidaan todennäköisesti matkata paljon pidemmälle ja kenties siellä voidaan kohta myös asua.

Lontoossa sijaitsevasta Royal College of Art -taideyliopistosta valmistunut Julian Melchiorri väittää kehittäneensä happea tuottavan synteettisen lehden, joka saattaa mullistaa monia eri elämän osa-alueita. Kehitetty synteettinen silkkilehti voi olla vastaus muun muassa ilmanlaadun parantamiseen maapallolla.

Silkkilehti on kehitetty proteiinimatriisista, joka on uutettu silkistä ja viherhiukkasista. Kun lehti altistetaan valolle ja vedelle, se toimii kuin aito lehti ja alkaa tuottaa happea.

- Lehti on hyvin kevyt ja käyttää hyvin vähän energiaa. Tarkoitukseni oli käyttää luonnon tehokkuutta keskellä ihmisten rakentamaa ympäristöä, Melchiorri selittää.

Melchiorri ei halua, että keksintöä käytetään hyväksi vain esimerkiksi talojen sisäilman puhdistajana, vaan hän toivoo siitä olevan hyötyä myös avaruudessa.

- NASA etsii koko ajan uusia keinoja tuottaa happea pitkille avaruusmatkoille, jotta ihmisillä olisi mahdollisuus asua avaruudessa. Tämä keksintö voisi antaa mahdollisuuden tutkia avaruutta entistä pidemmälle, Melchiorri sanoo.

Lähde: Iflscience

Kilpailut

Uusimmat