Virtahevosta saatiin uutta, yllättävää tietoa

03.03.2015 20:56 - Senni Loikala

Virtahevot näyttivät aikoinaan sangen erilaisilta kuin nykypäivänä. Tutkimuksesta selviää muutamia yllättäviä faktoja sympaattisesta eläimestä.

Nature Communications -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan virtahevot ovat olleet aikoinaan hyvin erinäköisiä kuin nykyään. Fossiilit ovat nimittäin paljastaneet, että ne ovat olleet suurin piirtein nykypäivän lampaiden kokoisia. Muutos on melkoinen, sillä nykyään virtahevot painavat jopa 3000 kiloa.

Eivätkä tutkimuksen paljastamat tiedot virtahevoista siihen pääty. Tutkijat saivat nimittäin selville, että juuri virtahevot olivat ensimmäisiä Aasiasta Afrikkaan matkanneita suuria eläimiä. Lampaan kokoiset virtahevot uivat mantereelta toiselle 35 miljoonaa vuotta sitten.

Aiemmin virtahevot ovat myös päätyneet sikojen kanssa samoihin luokituksiin, sillä muinaisten virtahepojen luurangoissa havaittiin merkittäviä yhteneväisyyksiä varhaisten sikojen kanssa. Nyt tutkijat kuitenkin uskovat, että virtahevot ovat kehittyneet toisesta, kauan aikaa sitten sukupuuttoon kuolleesta, kasveja syövästä nisäkäslajista.

Uutisoimme aiemmin, millaisen yllätyksen virtahepo oli järjestänyt eteläafrikkalaiselle majatalon pitäjälle. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: Nature World News

Kilpailut

Uusimmat