Yllättävä tulos: Aviopuolison valinta vaikuttaa työmenestykseen

26.01.2015 14:45 - Eeva Rajala

Työmenestykseen vaikuttavat muun muassa työkaverit, oma intohimo, työpaikan politiikka, koulutus sekä puhdas tuuri. Aviopuolisolla on nähtävästi myös merkittävä rooli työmenestyksessä.

Huffington Post kertoo Washingtonin yliopiston tutkimuksesta, jonka mukaan ihmiset, joilla oli harkitsevainen ja kaikin puolin luotettava aviopuoliso, onnistuivat töissään paremmin, ansaitsivat enemmän ylennyksiä ja rahaa, ja tunsivat itsensä tyytyväisemmiksi töissään kuin muut.

Tilanne oli sama sekä mies- että naistyöntekijöiden kohdalla. Työntekijän puolison tunnollisuus on siis yhteydessä työtyytyväisyyteen, palkkaan ja mahdollisiin ylennyksiin. Tutkijoiden mukaan huolellinen ja täsmällinen puoliso tekee esimerkiksi paljon kotitöitä ja toimii käytännöllisemmin, mitä toinenkin alkaa jäljitellä.

Tämän vuoksi kotielämä on tyydyttävämpää, mikä puolestaan antaa toiselle osapuolelle - joko miehelle tai naiselle - mahdollisuuden keskittyä enemmän töihin.

Tutkimuksessa ei ole kyse minkäänlaisesta sukupuolijaosta, eivätkä tutkimustulokset osoita, että vähemmän työssä käyvän pitäisi olla ainoa henkilö, joka tukee toista kotona. Sen sijaan, että odottaa puolison muuttuvat, kannattaa miettiä, mitä itse voi tehdä tukeakseen toista enemmän. Paras tapahan on johtaa tilannetta omalla esimerkillään. Ajan kanssa toivottavasti selviää, että avioparista on tullut toisiaan tukeva, täydellisen toimiva tiimi.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat