Kuva: Fotolia

10 syytä harkita asunnonvaihtoa

10.10.2016 12:30 - Katja Nygård

Osuvatko lehtien asuntoilmoitukset silmään aiempaa herkemmin tai ajaudutko huomaamattasi vertailemaan muuttolaatikoiden hintoja? Käytöksellesi saattaa löytyä selitys jostain näistä syistä.

1. Polkupyöräsi majailee olohuoneessasi ja sohvasi on täyttynyt vaatekasoista, jotka eivät meinaa mahtua kaappeihin. Isompi asunto tai enemmän säilytystilaa vaikuttavat siintävän mielessäsi.

Muuttohalujasi on hillinnyt ehkä enää vain se, että etenkin pääkaupunkiseudulla ja suosituimmissa opiskelukaupungeissa sopivia vuokra-asuntoja ei välttämättä niin vain ole tarjolla tai ainakin ne maksavat maltaita. Onneksi vuokra-asumisen lisäksi on olemassa muitakin asumismuotoja, jotka kannattaa kartoittaa. Saatat yllättyä!

2. Heräilet toistuvasti öisin naapureiden juhlimisesta kantautuvaan meteliin tai koiran haukuntaan. Kun itse päiväsaikaan kuuntelet musiikkia, alkaa postilaatikosta tipahdella tulenkatkuisia kirjeitä vihaiselta naapurilta.
Jos mittasi on kanssaeläjien suhteen tullut täyteen, niin ehkä maisemanvaihdos olisi paikallaan.

3. Teet aamuisin tunnin verran työmatkaa ruuhkassa – ja sama juttu iltapäivällä kotiin palatessa. Voisiko lähempänä työpaikkaasi tai julkista liikennettä sijaita asunto, johon sinunkin kukkarollasi olisi varaa?

4. Keittiön hana vuotaa ja irronneet kynnyslistat repsottavat. Jos et halua viettää vähäistä vapaa-aikaasi remonttihaalareissa, muuta taloyhtiöön, jossa huoltomies hoitaa pienet ja suuremmatkin viat puolestasi.

(kuva: Fotolia)

5. Jääkaappisi täyttyy nykyään vain itse ostamistasi ruuista, ja ulko-ovessa lukee enää vainoma sukunimesi.
Eron jälkeen asunto, jossa yhdessä rakkaasi kanssa asuitte, saattaa osoittautua turhan isoksi – ja yksinasujalle turhan kalliiksi. Et välttämättä myöskään halua elää yksin muistojesi kanssa kodissa, jossa vietitte joskus onnellista aikaa yhdessä.

6. Tilipäivänä näet vain vilauksen palkastasi, kunnes maksat vuokran tai lyhennät asuntolainaa. Muutama lasku jää edelleen maksamatta, mutta tili ammottaa jo tyhjyyttään.
Jos kaikki rahasi kuluvat pelkkiin asumismenoihin, on syytä miettiä, oletko arvioinut rahankäyttösi väärin, vai helpottaisiko edullisempaan asuntoon muuttaminen kuukausittain toistuvaa talousahdinkoasi.

7. Unelmoit nauttivasi kahvikuppisi aamuauringossa kylpevällä parvekkeella linnunlaulua kuunnellen, mutta asunnostasi uupuu paikka, jossa niin voi tehdä. Jos arvostat raitista ilmaa ja luonnonääniä ilman, että sinun täytyy aina lähteä pois kotoa nauttiaksesi niistä, ala kartoittaa parvekkeellisten asuntojen vaihtoehtoja.

8. Nykyinen asuntosi on nuhjuinen ja pimeä luukku, jonne et kehtaa kutsua vieraita, etkä itsekään käy kotona muuta kuin nukkumassa.
Ehkä seuraava kotisi voisikin sijaita puhtaassa ja uudessa tai ainakin remonttihuolettomassa asunnossa, joka ei kuitenkaan syöksisi lompakkoasi vararikkoon?

9. Postiluukusta kolahtanut kirje vuokraisännältäsi kertoo, että asunto on laitettu myyntiin ja joudut etsimään itsellesi uuden osoitteen. Myöskään tieto parin kuukauden kuluttua alkavasta putkiremontista ei ilahduta. Ellei seuraavat kuukaudet ilman omaa vessaa ja suihkua houkuttele, on aika haalia esiin muuttolaatikot ja ruveta pakkaamaan.

10. Olet alkanut sairastella omituisen usein. Myös kylpyhuoneessa tuoksuu ummehtuneelle.
Jos epäilet asuntosi sisäilmassa olevan jotain vialla, on parempi nostaa kytkintä kuin jäädä leikkimään terveydellään.

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Maalla vai kaupungissa? - Testaa, missä sinun oikeasti kuuluisi asua

Kilpailut

Uusimmat