15 ilmiömäistä siivousniksiä - ota heti käyttöön

16.04.2014 11:15 - Katariina Näreaho

Kevätsiivouksen aika häämöttää monen kotona, joten nyt on hyvä aika jakaa käteviä siivousvinkkejä.

Homelife-sivusto listasi monia käteviä siivousniksejä ja me kokosimme parhaat niistä. Tässä 15 vinkkiä, joiden avulla tahrat lähtevät ja pinnat puhdistuvat alta aikayksikön.

1. Eukalyptusöljyllä saa poistettua tarrojen jättämät rumat liimajäljet.

2. Käsittele marmoripinnat autovahalla. Tämä jättää pinnalle ohuen ja huomaamattoman kalvon, ja tahrat pysyvät paremmin poissa.

3. Hiero kylpyhuoneen peiliin kuivaa palasaippuaa ja kiillota pinta kuivalla siivousliinalla. Tämä estää peilin huurustumisen suihkun aikana.

4. Liimaa henkareihin huopatassupalat, näin leninkisi eivät putoile vaateripustimesta lattialle.

5. Öljytahrat lähtevät silkkivaatteista maissitärkkelyksen avulla. Ripottele tahran päälle jauhoa, hiero varovasti ja pyyhkäise pois. Lisää vielä yksi kerros jauhoa tahraan ja anna vaikuttaa muutama tunti. Ravistele vaateesta jauho pois ja pese pesuohjeen mukaan.

6. Kukkien siitepölyn saa kankaisista pinnoista poistettua teipin avulla. Älä hankaa, sillä siitepölystä jää tahra, käytä sen sijaan teipin tarrapuolta hyödyksi.

7. Jos omistat akvaarion, voit hyötykäyttää sen veden kukkien kastelussa. Akvaariovesi sisältää runsaasti ravintoaineita ja toimii näin hyvänä lannoitteena.

8. Sokeritoukat pysyvät poissa vaatekaapistasi neilikan avulla. Sen voimakas tuoksu pitää ötökät poissa.

9. Paitojen kauluksiin ja hihansuihin ilmestyvät öljytahrat saat pois shampoon avulla. Hiero tahroihin shampoota ja huuhtele. Pese vaate lopuksi normaalisti.

10. Puulämmitteistä takkaa siivotessasi suihkuta tuhkien päälle suihkepullolla vettä. Näin tuhka ei pöllyä ja saat kerättyä kaiken talteen.

11. Muutama tippa tuoksuöljyä (esimerkiksi laventelia tai piparmittua) pölynimurin suodattimeen saa kotiisi raikkaan tuoksun imuroinnin jäljiltä.

12. Sormenjäljet saa pois teräspinnoilta pyyhkimällä niitä vauvaöljyllä. Laita pieni tippa öljyä papreriliinaan ja pyyhkäise tahra pois.

13. Tussikynän jäljet saa poistettua kovilta pinnoilta hiuslakan avulla.

14. Imuroi myös sängyn patja säännöllisesti. Nukkuessasi ihostasi irtoaa kuollutta ihosolukkoa, joka vetää puoleensa pölypunkkeja.

15. Neilikkaöljy (jota käytetään muun muassa hammassärkyyn) tappaa homeitiöitä. Laita kolme tippaa öljyä litraan vettä ja puhdista homeelle altistunut alue.

Lähde: Homelife

Kilpailut

Uusimmat