8 kätevää tapaa käyttää kookosöljyä

27.07.2014 20:15 - Linda Arponen

Kookosöljy on jo tuttu kauneudenhoitotuote, joten on aika viedä sen hyödyt vielä pidemmälle.

Kookosöljy on nykyajan ihmeaine, jonka ylistetään pystyvän melkein mihin tahansa. Silti yleensä puhutaan vain siitä, miten sitä käytetään kauneudenhoidossa tai vaihtoehtoisesti ruoanlaitossa.

Kyseisellä öljyllä voi kuitenkin tehdä paljon muutakin, kuten voit alta lukea.

Poista tarrat

Eikö ostamistasi tavaroista lähde tarrahintalaput irti? Käytä kookosöljyä apuna tarrojen irroittamiseen.

Hoida puukalusteita

Tee puisista huonekaluista uuden näköisiä hieromalla niihin ohut kerros kookosöljyä. Kyseinen öljy kiillottaa ja peittää naarmut puussa.

Hoida haavoja

Kookosöljyssä on paljon antibakteerisia ja rauhoittavia ominaisuuksia, joten levittämällä ohuen kerroksen sitä haavan päälle pysyy naarmu puhtaana ja paranee nopeammin.

Karkota täit

Mikäli havaitset täitä, hankkiudu niistä eroon hieromalla kookosöljyä hiuksiin ja anna vaikuttaa yön yli. Kampaa hiukset aamulla ja pese sen jälkeen. Kookosöljyn rasva tukehduttaa täit ja auttaa niitä liukumaan pois hiuksista. Lisäksi tätä hoitoa on turvallista käyttää niin usein kun on tarpeen.

Kiillota nahka

Jos sinulla on vanha nahkasohva, joka on jo parhaat päivänsä nähnyt, hiero siihen hieman kookosöljyä ja anna sille uusi elämä.

Auta kutisevaa koiraa

Jos koirasi kutisee, hiero kookosöljyä kutina-alueelle. Näin ihoärsytyksen pitäisi helpottaa ja ihon rauhoittua.

Auta kissaa karvapallojen kanssa

Jos kissasi jatkuvasti oksentelee karvapalloja ympäri kotia, hiero pieni määrä kookosöljyä sen tassuihin. Näin kissan turkki tulee kiiltäväksi ja sen ruoansulatusjärjestelmä tasapainottuu.

Sytytä tuli

Jos aikomuksenasi on sytyttää esimerkiksi nuotio, valmista ensin pumpulipalloja, joissa on kookosöljyä. Laita pallot suljettavaan pussiin nuotiopaikalle kuljetuksen ajaksi. Aseta sitten öljypallo puiden sekaan ja sytytä se. Pallo palaa 5-10 minuuttia, jolloin siitä on paljon apua nuotion kunnollisessa syttymisessä.

Lue pidempi lista täältä.

Olemme kertoneet aiemmin kookosöljyn hyödyistä kauneudenhoidossa. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat