8 tapaa käyttää vanhat teepussit uudestaan - apua siivoukseen, palovammoihin ja hajuhaittoihin

30.01.2015 08:15 - Reetta Haverinen

Teepussit eivät ainoastaan mausta keitetystä vedestä herkullista juomaa, vaan ne myös lievittävät kipua ja poistavat epämiellyttäviä tuoksuja kodin ympäristöstä.

Teen suurkuluttajat kuulolle: teepusseja ei suinkaan tule heittää menemään heti teen haudutuksen jälkeen, sillä käytetyt teepussit ovat varsinaisia tehoaseita niin likaa, kipua kuin hajuhaittojakin vastaan.

Teepussien monipuoliset käyttötavat hämmästyttävät. Olisitko arvannut, että voit käyttää kertaalleen liotettuja Early Grey -pusseja esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

1. Rauhoita väsyneitä ja turvonneita silmiä.

Aseta teepussit jääkylmään veteen hetkeksi tai laita vesiastia, johon teepussit on upotettu, jääkaapin hyllylle. Aseta viilentyneet teepussit silmäluomillesi ja lepää hetki. Teepussit ovat varsin helppo ja halpa keino herättää silmät takaisin eloon raskaan työpäivän jäljiltä.

2. Poista hien haju jaloistasi

Upota jalkasi vatiin, jossa teepussit ovat saaneet liota jonkin aikaa. Kuivaa jalkasi pyyhkeeseen teekylvyn jälkeen. Varpaasi tuoksuvat tämän jälkeen täysin erilaiselle!

3. Vähennä mustelmien syntymistä

Parkkihapolla, jota muun muassa mustatee sisältää, on mustelmia ehkäiseviä ominaisuuksia. Anna viileän teepussin levätä vahingoittuneen ihoalueen päällä noin 20 minuutin ajan. Kolhiintuneeseen ihoon ei pitäisi tämän jälkeen tulla niin mojovaa jälkeä.

4. Helpota auringossa palaneiden ihoalueiden polttelua

Kosteat teepussit vähentävät kipua niillä alueilla, jotka ovat päässeet kärähtämään auringossa. Paina vahingoittunutta ihoaluetta teepussilla. Inhottavan polttelun pitäisi rauhoittua pienen teekäsittelyn jälkeen.

5. Vähennä pienien haavaumien kipua

Esimerkiksi karvojen ajon yhteydessä höylästä syntyneiden pienten haavojen kirvelyyn saattaa löytyä apua teepusseista. Viileät pussit vähentävät verenvuotoa ja teen antioksidantit edesauttavat vahingoittuneen alueen toipumista.

6. Raikasta hengitystäsi

Vihreä- ja mustatee vähentävät suun epämiellyttäviä hajuja. Purskuttele suutasi jäähtyneellä teevedellä. Suusi tuoksuu tämän jälkeen astetta raikkaammalle.

7. Poista epämiellyttävät hajut ympäristöstäsi

Jos olet käsitellyt kalaa tai valkosipulia, saat poistettua epämiellyttävät hajut sormistasi teen avulla.

Voit myös asettaa käytetyn teepussin esimerkiksi jääkaappiin tai roskasangon kanteen, jolloin häiritsevien hajujen määrä ympäristössä vähenee.

8. Käytä siivoukseen ja tiskaukseen

Teessä on puhdistavia ominaisuuksia. Tämän ansiosta voit muun muassa tiskata astioita, poistaa rasvatahroja peilistä, ikkunoista ja keittiön pinnoista teepussin avulla. Muista kuitenkin kuivata teellä pyyhkimäsi tasot ja esineet hyvin, sillä tee ei ainoastaan puhdista - vaan myös värjää!

Lähde: Earth. We Are One.

Kilpailut

Uusimmat