Kuva: Fotolia

Gluteeniton kasvislasagne maistuu koko perheelle

24.03.2017 13:10 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Lasagne on monen perheen suosikkiherkku. Vappu Pimiän perheessä se yleensä tehdään normaaleilla lasagnelevyillä, mutta Vappu kehitteli myös täysin gluteenittoman version, joka upposi hyvin myös hänen lapsilleen.

Gluteeniton kasvislasagne

1 pkt gluteenittomia lasagnelevyjä (esim. Urtekram)

tomaattikastike:

1 plo (680g) paseerattua tomaattia

1 keskikokoinen sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 ps (150g) pakastepinaattia

kourallinen tuoretta tai 1tl kuivattua basilikaa

suolaa, mustapippuria

kuivattua chiliä tai cayennepippuria maun mukaan

loraus oliiviöljyä

juustokastike:

0,75 dl Urtekram yleisleivontamixiä

50g voita

8-9 dl maitoa

150 g emmentaljuustoraastetta

hyppysellinen suolaa

lisäksi:

Grillattua ja säilöttyä artisokkaa ja/tai makeita uunitomaatteja säilykkeenä.

Tee näin:

1. Tee ensin tomaattikastike: silppua sipulit ja kuullota ne tilkassa öljyä. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja pinaatti (voi olla myös pakasteena). Lisää mausteet. Jos käytät tuoretta basilikaa,  silppua se ja lisää vasta loppuvaiheessa. Anna kastikkeen kiehahtaa ja anna porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.

2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

3. Tee juustokastike: sulata voi mieluiten pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja anna ”kuplia” hetken, älä kuitenkaan ruskista. Kaada joukkoon maito koko ajan sekoittaen. Sekoita seosta koko ajan pohjaa myöten vispilällä niin kauan kunnes kastike kiehahtaa ja sakenee. Varo, ettei kastike kiehu yli tai pala pohjaan! Ota kastike pois levyltä. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi suolalla.

4. Kokoa lasagne vuokaan: levitä levyjä vuoan pohjalle vierekkäin, kaada 1/3 osa tomaattikastikkeesta levyille, tee samoin juustokastikkeen kanssa. Lado kerros levyjä ja toista sama. Lisää tähän kerrokseen myös artisokkia ja/ tai tomaatteja juustokastikkeen päälle. Lado vielä yksi kerros levyjä ja kaada loput tomaatti- sekä juustokastikkeesta levyjen päälle. Paista lasagnea uunissa noin 40-50 minuuttia.

Vapun vinkki:

Väleihin laitettavia vihanneksia voi vaihdella mielensä mukaan. Omasta mielestäni öljyyn säilötyt tuovat ruualle ihanaa makua ja mehevyyttä.

Lue myös: Smoothiekulho Vappu Pimiän tapaan

Lue myös: Ruokaideat vähissä? - kokeile Vappu Pimiän herkullista Chili Con Carnea

Kilpailut

Uusimmat