Anniina, 28: "Toisinaan en ehdi vauvan hoidolta edes suihkuun"

10.04.2015 14:15 - Heli Thoren

Neljä kuukautta vanhan vauvan äiti ei koskaan unohda uskomatonta hetkeä synnytyssalissa.

Anniina, 28, merkonomi, 5 kuukauden vanhan vauvan äiti

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?

Äitiydessä on ihaninta se, kun saan katsekontaktin vauvani kanssa ja hän hymyilee minulle valloittavasti. On myös ihanaa, kun hän tutkii kädellä kasvojani. Niinä hetkinä tuntuu, että olen onnistunut äitinä.

Myös imettäminen on ollut ihanaa. Vauva saa minulta kaiken tarvitsemansa ruoan, hellyyttä ja rakkautta samanaikaisesti. On myös mahtavaa huomata, että vauva oppii uutta päivittäin ja saan auttaa häntä siinä. Äitiys tuntuu upealta, eikä tätä oloa voi kuvitella ennen kuin saa oman nyytin syliinsä.

2. Entä mikä raskainta?

Raskainta äitiydessä on se, kun oma aika on vähissä ja lapsesta tulee automaattisesti kaikkein tärkein asia maailmassa. Toisinaan en ehdi suihkuun, kun pitäisi olla jo lähtemässä ulos vauvan kanssa. Yht'äkkiä itselle on kaikkein tärkeintä, että vauvalla on kaikki tarpeellinen mukana - en ehdi enää miettimään itseäni niin paljon.

Tuntuu myös raskaalta hoitaa lasta yksin, kun mieheni on pitkiä päiviä töissä. Toisinaan kaipaan aikuista juttuseuraa. Olen myös onnekseni huomannut, että rankat ajat unohtuvat nopeasti, kun lapsi kehittyy koko ajan. Hyvät muistot ovat mielessä päällimmäisinä.

3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

En unohda sitä hetkeä koskaan, kun vauvamme syntyi ja hänet annettiin rinnalleni. Se hetki ei unohdu koskaan, kun hän tuhisi siinä niin pienenä ja alkoi etsiä itselleen ruokaa. Rakkautta ensisilmäyksellä kerrassaan!

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?

Haluan opettaa hänelle luottamusta. Toivon, että hän pystyisi kertomaan huonotkin asiat meille vanhemmille ja tietää, että kodissamme on turvallista olla.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Omaa aikaa alan vaalimaan nyt, kun vauvamme on viisikuinen, eikä halua olla enää koko ajan rinnalla. Isä saa viettää ihanaa aikaa lapsensa kanssa, kun äiti lähtee kävelylle tai vaikka hemmottelemaan itseään.

Nyt arvostan enemmän omaa aikaa ja huomaan oikein kaipaavani sitä välillä. Olisi ihana tehdä asioita enemmän hetken mielijohteesta - sitä kaipaan toisinaan. Onneksi olen huomannut, että monia asioita voi tehdä myös lapsen kanssa - harvat asiat joutuu jättämään tekemättä.

Lue aiemmat Äiti kertoo -jutut tästä.

Haluatko mukaan juttusarjaan? Lähetä mailia osoitteeseen rea.haverinen@voice.fi otsikolla Äiti kertoo.


Lue myös: Ei ole ihme, että äidit eivät aina saa asioita valmiiksi - katso hulvaton video

Kilpailut

Uusimmat