Eikö lapsesi osaa vielä kelloa? Auta häntä noudattamaan aikatauluja nerokkaalla kikalla

07.07.2015 17:45 - Rea Tallgren

Monet vanhemmat heräävät varsinkin kesäaamuisin jo aikaisin siihen, kun perheen pienokainen kömpii sänkyyn tai tulee herättämään vanhemmat, koska luulee kellon olevan jo paljon. Monesti saattaa olla vasta aamuyö, mutta perheen pienimmät ovat jo täynnä virtaa.

On kuitenkin olemassa nerokkaan yksinkertainen keino siihen, miten lapsen saa ymmärtämään, milloin on hyvä aika vaikkapa nousta, ja milloin sänkyyn kannattaisi vielä palata.

Kellotaulusta tiettyjen tuntien värittäminen liikennevaloista tutuilla väreillä voi auttaa ratkaisemaan koko ongelman helposti. Lisäksi ei tarvitse kuin kiinnittää haluamaansa viisariin merkki, josta lapsi tietää, minkä viisarin värin kohdalla oleminen tarkoittaa sitä, että on aika jäädä sänkyyn tai täysin luvallista jo nousta uuteen aamuun.

Monissa perheissä lasten tulisi myös syksyn tullessa selvitä yksin kouluunlähdöstä, vaikka kellon osaaminen saattaa olla vielä alkutekijöissään. Tuolloinkin kellon värikoordinoiminen voi auttaa esimerkiksi siten, että keltaisen värin kohdalla tulisi viimeistään pukea päälle ja vihreän värin kohdalla alkaa jo lähteä koulua kohti.

Kilpailut

Uusimmat