Eivätkö vihannekset maistu muksuille? Tuore tutkimus kertoo yksinkertaisen avun

17.04.2014 14:15 - Heli Thoren

Ota lapsi mukaan kokkaamaan, niin myös kasvikset maistuvat paremmin.

Kun lapsikin pääsee heiluttamaan kauhaa tai auttamaan muuten ruuanlaitossa, ruoka myös maistuu muksulle todennäköisemmin. Myös kasvisten osalta. Kun lapsi saa osallistua ruuanvalmistukseen, ateria maistuu paremmalta, eikö nirsoiluvaihde mene niin helposti päälle.

- Osallistuminen ruuanlaittoon auttaa lapsia omaksumaan terveellisiä ruokailutottumuksia. Tutkimuksen perusteella lapset söivät suurempia annoksia, etenkin kasviksia, kun he osallistuivat aterian valmistukseen, Klazine van der Horst Néstlen tutkimuskeskuksesta.

Sveitsissä teetettyyn tutkimukseen osallistui 47 vanhempaa 6 - 10 vuotiaiden lastensa kanssa. Tutkimuksen yhteydessä lapset ja vanhemmat valmistivat yhdessä aterian kanasta, salaatista, kukkakaalista ja pastasta. Puolet lapsista osallistui ruuanvalmistukseen ja puolet ei.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että ne lapset, jotka osallistuivat ruuanvalmistukseen söivät 76 prosenttia enemmän salaattia ja 27 prosenttia enemmän kanaa kuin ne, jotka eivät osallistuneet. Lapset, jotka saivat osallistua kokkaamiseen myös viihtyivät pöydässä paremmin ja viettivät siinä enemmän aikaa.


Lue myös, miten lapset oppivat hyville pöytätavoille täällä.

Lähde: Nestlé

Kilpailut

Uusimmat