Eroon hajuista ja nukasta – ratkaisut yleisimpiin pyyheongelmiin

31.03.2015 17:15 - Linda Arponen

Ovatko pyyhkeesi karheita ja tunkkaisen hajuisia?

Luultavasti jokainen toivoisi kotinsa pyyhkeiden olevan puhtaita, pehmeitä ja hyväntuoksuisia. Toisinaan asia on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Lue alta yleisimmät pyyheongelmat sekä ratkaisut niihin.

Pyyhkeet haisevat tunkkaisilta

Kukaan ei pidä haisevista pyyhkeistä, varsinkaan silloin, jos tulet juuri suihkusta. Jos puhtaat pyyhkeesi haisevat tunkkaisilta, yritä pestä ne korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa, jota ne kestävät. Voit kostuttaa pyyhkeitä hiukan etikalla ennen pesua. Pese tämän jälkeen pyyhkeet vielä normaalilla pesuohjelmalla ja -aineella. Muista aina ripustaessasi levittää pyyhkeet mahdollisimman kuohkeasti, jotta ne pääsevät kunnolla kuivumaan.

Pyyhkeet eivät kuivu hyvin

Uudet pyyhkeet saattavat kuivua huonosti. Pyyhkeiden peseminen ja kuivaaminen muutaman kerran pitäisi auttaa asiaa. Pesu poistaa pyyhkeistä pinnoiteainetta, jota jotkut valmistajat saattavat laittaa pyyhkeisiin, jotta ne tuntuisivat pehmeämmiltä kaupoissa.

Pyyhkeistä irtoaa nukkaa

Peseminen on jälleen kerran ratkaisu. Kun olet pessyt pyyhkeet muutaman kerran, pitäisi näiden irtokuitujen lähteä pois.

Pyyhkeet haalistuvat

Jos haluat pitää pyyhkeesi kirkkaina ja värikkäinä, käsittele pyyhkeet etikalla ennen niiden ensimmäistä pesukertaa. Kuivaa ne sen jälkeen huolellisesti.

Pyyhkeet tuntuvat karheilta

Kukaan ei halua pyyhkeiden tuntuvan hiekkapaperilta. Varmista, ettet käytä liikaa pesuainetta pyykkikoneessasi. Ylimääräinen pesuaine ei tarkoita puhtaampaa lopputulosta, vaan pyyhkeet voivat päinvastoin muuttua karkeiksi ja liika pesuaine voi kasvattaa pyyhkeisiin bakteerikantaa ajan myötä.

Lue myös: Kodin pahin bakteeripesä onkin pyyhe - näin saat niistä hygieenisemmät

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat