Ethän käytä pyykinpesuainetta liikaa? Katso täsmävinkki, ettet pilaa vaatteitasi

27.03.2015 12:45 - Eeva Rajala

Pyykinpesuaineiden haaskaaminen ei kannata taloudellisesti eikä vaatteiden hyvän kunnon kannalta.

Siivousasiantuntija Carolyn Forte vinkaa Good Housekeeping -lehdelle, että pyykkikuluissa voi helposti säästää sievoisenkin summan, jos hoitaa pyykkäämisen järkevästi. Samalla pidät myös parempaa huolta garderobistasi.

Miten paljon pesuainetta käytät?

Pesukoneen pesuainelokeroa tai pesupalloa ei kannata aina täyttää maksimiviivaan saakka. Jos on erityisen tahraista ja likaista pyykkiä, kannattaa lokero vasta täyttää kokonaan. Kannattaa myös muistaa, että jos pesuainetta käyttää liikaa, voi pyykkiin jäädä jäämiä, jotka aiheuttavat muun muassa karheutta. Samanlainen ajattelutapa toimii myös tiskikoneissa.

Puhdistusainetta liinaan, ei suoraan pinnalle

Kun puhdistaa esimerkiksi ikkunoita, peilejä tai huonekaluja, kannattaa puhdistusainetta suihkuttaa puhdistusliinaan, ei suoraan kohteeseen. Kun tuotetta suihkii suoraan puhdistettavalle pinnalle, sitä käytetään yleensä liikaa.

Kylpyhuoneeseen vaahtoavaa puhdistusainetta

Kylpyhuoneen suihkuun, ammeeseen ja kaakeleihin kannattaa käyttää vaahtoavaa puhdistusainetta, sillä se tarrautuu paremmin pystysuorille pinnoille kuin muunlaiset suihkeet. Vaahtoavaa puhdistusainetta tarvitaan vähemmän. Aineen levittämisen jälkeen kannattaa odottaa muutama minuutti, jotta aine vaikuttaa, ja sen jälkeen se kannattaa pyyhkiä tai huuhdella pois.

Käytä yleispuhdistusaineita

Kodin jokaiselle erilaiselle pinnalle on markkinoilla varmasti omat tuotteensa. Rahaa säästyy kuitenkin, jos käyttää lähes joka pinnalle sopivaa yleispuhdistusainetta. Näin säästää sekä aikaa, rahaa, että tilaa.

Lue myös: Tee pyyhkeistäsi jälleen pehmeitä - 4 hyvää vinkkiä

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat