Etkö ole aamuihminen? Onneksi voit vaikuttaa aamujen kulkuun jo edellisenä iltana

25.05.2015 21:45 - Tiina Svensk

Heräätkö aamuisin aina väsyneenä, ja kiireen tunne vaivaa heti herätyskellon soitua? Onneksi voit vaikuttaa aamusi kulkuun jo edellisenä iltana.  

Kaikki eivät ole aamuihmisiä, mutta onneksi aamujen sujumiseen voi vaikuttaa monella tapaa jo edellisenä iltana. Oletko ikinä miettinyt, että yksikin lasillinen viiniä tai television katselu saattaa väsyttää sinua seuraavana aamuna?

Vaihda viinilasillinen kupilliseen teetä

Lasillinen viiniä saattaa auttaa sinua nukahtamaan illalla, mutta se ei auta sinua heräämään aamulla. Viinilasillisen sijaan kannattaa juoda esimerkiksi teetä, joka ei rasita kehoasi ja unenlaatuasi - huomaat eron aamun energisyydessäsi.

Panosta iltapalaan

Illalla ei kannata syödä enää kovin raskaasti, vaan panostaa kevyeen annokseen proteiinia ja hyviä rasvoja. Nukut paremmin, kun ruuansulatuksesi ei tarvitse käsitellä raskaita ruoka-annoksia yöaikaan.

Pakkaa laukkusi

Käytä iltaisin kymmenen minuuttia kotisi siistimiseen ja laukun pakkaamiseen. Aamulla on mukavampi herätä siistiin ympäristöön kuin sotkun keskelle, eikä kiirettä synny, kun olet pakannut työlaukkusi tai treenikassisi valmiiksi odottamaan lähtöä.

Kirjoita tehtävät ylös

Sen sijaan, että yrittäisit muistaa kaikki seuraavana aamuna tai päivänä tehtävät asiat, kirjoita ne ylös. Samalla saat ne jo edellisenä iltana pois mielestäsi, ja nukahdat todennäköisesti helpommin. Olet aamuisin nopeampi, kun voit seurata listasta, mitkä asiat olet jo tehnyt ja mitä on vielä tekemättä.

Sulje ruudut

Älypuhelimen tai tietokoneen ruudun tuijottaminen saattaa sekoittaa unirytmiäsi ja vaikuttaa unenlaatuusi. Netflixin sijaan ilta kannattaakin viettää hyvän lehden tai kirjan parissa.

Mene nukkumaan ajoissa

Kuuntele kehoasi, kun se on väsynyt! On tärkeää huolehtia riittävästä unen saannista jokainen yö, jotta voit herätä levänneenä ja pirteänä seuraavaan aamuun. Hyvien yöunien kanssa olet valmis kaikkiin koitoksiin, joita päivä tuo tullessaan.

Lue myös: 6 asiaa, jotka kannattaa tehdä jo ennen aamuyhdeksää

Lähde: Pop sugar

Kilpailut

Uusimmat