Kuva: Fotolia

Haluatko saada paljon aikaiseksi? 7 tapaa saavuttaa tehokas olo hetkessä

27.08.2016 19:15 - Emma Ylistalo

Toisinaan pitkän tehtävälistan selättämiseksi tarvitaan ensin onnistumisen tunne.

Tiedätkö sen tunteen, kun et pysty kunnolla keskittymään mihinkään, sillä hoidettavia asioita on aivan liikaa. Toisinaan tällainen tilanne vaatii hieman tsemppausta ja mikä olisikaan parempi tapa, kuin saada tunne siitä, että on jo saanut aikaiseksi.

Lue alta seitsemän asiaa, joiden avulla saat hetkessä kyseisen tunteen ja sen muistaessasi tartut luultavasti helpommin seuraavaankin tehtävään.

1. Maksa laskut

Se ei ole kaikista hauskin homma, mutta muutama näpäytys puhelimella tai tietokoneella auttaa siihen, että saat kerralla koko kuukauden laskut hoidettua. Tämän jälkeen sinun ei tarvitse loppukuusta huolehtia maksuista ja tiedät tarkalleen, paljonko sinulla on varaa käyttää mukaviin asioihin - kuten shoppailuun tai syömiseen.

2. Ota yhteyttä vanhaan ystävään

Muistat sen vanhan ystävän kouluajoilta, joka viestitti sinulle hetki sitten aivan yllättäen. Unohdit luultavasti kiireen takia vastata. Ota muutama minuutti aikaa vastata hänelle ja samalla voit muistella huolettomia päiviä nuoruudesta.

3. Siisti asuntosi

Kunnon siivous vie paljon aikaa, mutta tavaroiden paikalleen laittaminen ainoastaan hetken. Vie likaiset vaatteet pyykkikoriin, tiskit koneeseen ja laita sohvatyynyt paikalleen.

4. Petaa sänkysi

Muutaman minuutin vaivalla saat makuuhuoneen näyttämään hetkessä siistimmältä ja tunnet saaneesi jotain aikaiseksi.

5. Järjestele kaappi

Jos keittiön kaapissasi on puolikas kastikepullo, jota et tule enää käyttämään ja jonka päivämääräkin on mennyt hetki sitten, heitä se suosiolla pois. Maustepussit, joita lojuu ympäri kaappia, kannattaa kerätä yhteen rasiaan.

6. Organisoi puhelimesi

Jos sinulla on hetki aikaa, poista sovellukset, joita et ole käyttänyt kuukausiin. Jos taas aikaa on muutama minuutti enemmän, järjestele puhelimesta valokuvat omiin kansioihinsa.

7. Mene suihkuun

Tällä ei tarkoiteta sitä normaalia, aamukiireessä otettua pikasuihkua. Hiero shampoo hiuksiisi rauhassa ja anna päänahallesi samalla kunnon hieronta. Laita hiusnaamio vaikuttamaan ja kuori sillä välin iho. Tunnet olosi kuin uudeksi ihmiseksi.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: 10 tapaa tuntea itsensä nuoremmaksi hetkessä

Kilpailut

Uusimmat