Harkitsetko koiran hankkimista? Katso, mikä rotu sopii parhaiten kaupunkiasuntoon

28.07.2014 11:45 - Susanna Karttunen

Kaupunkiasuntoihin ja lapsiperheisiin sopivat hyvin pienikokoiset koirat. On monia pieniä koirarotuja ja jokaisella on niistä omat suosikkinsa.

Amerikanki-sivusto listasi muutamia koirarotuja, jotka sopivat pienen kokonsa takia hyvin kaupunkiasuntoon.

Maltankoira

Tästä koirasta ei lähde paljoa karvaa, joten se on hyvä valinta allergiaperheisiin. Maltankoirat ovat ystävällisiä ja tulevat hyvin toimeen kissojen ja koirien kanssa. Tämä koira tarvitsee paljon seuraa ihmiseltä, joten se ei sovi heille, jotka eivät ehdi viettää aikaa riittävästi kotona koiran kanssa. Koira vaatii myös paljon hoitoa, sillä sen turkkia täytyy harjata melko usein. Muita maltankoiran kaltaisia hypoallergisia koirarotuja ovat esimerkiksi coton de tuléar ja bichon frisé.

Bostoninterrieri

Bostoninterrierit sopivat hyvin lapsiperheisiin. Niiden turkki on helppohoitoinen, eikä niistä lähde kovin paljon karvaa. Terrierillä saattaa olla tapa pureskella huonekaluja ja kenkiä, joten se täytyy kouluttaa kunnolla.

Mopsi

Mopsit ovat erinomaisia seurakoiria. Niillä on lyhyet jalat ja ryppyiset naamat. Mopsit saattavat valvottaa sinua yöllä makuuhuoneessa nukkuessaan, sillä niiden hengitystiet ovat ahtaat ja ne kuorsaavat ja tuhisevat kovaäänisesti.

Pomeranian

Pomeranianit ovat lempeitä ja kilttejä, mutta ne voivat olla äänekkäitä etenkin lasten kanssa leikkiessään. Pomeranian on kokonsa ja luonteensa puolesta hyvä vaihtoehto kaupunkiasuntoon, mutta niistä lähtee paljon karvaa.

Chihuahua

Chihuahua ei sovi perheisiin, jossa on pieniä lapsia. Ne voivat käyttäytyä odottamattomasti ja haukkuvat paljon. Ne ovat kuitenkin erittäin lojaaleja omistajilleen ja tulevat toimeen kissojen kanssa.

Kääpiösnautseri

Kääpiösnautserit ovat eloisia, uteliaita ja leikkisiä, eivätkä yhtä aggressiivisia kuin tyypilliset terrierit. Ne sopivat siis hyvin lapsiperheisiin. On kuitenkin hyvä tietää, että koira on äänekäs ja haukkuu paljon.

Shih tzu

Shih tzut ovat hyviä seurakoiria ja tulevat toimeen lasten kanssa. Ne vaativat kuitenkin omistajaltaan aikaa sillä niiden turkki tarvitsee paljon harjausta.

Kääpiövillakoira

Kääpiövillakoirat ovat todella herkkiä ja ujoja, joten ne sopivat etenkin yhden ihmisen talouksiin. Rotu tulee kuitenkin hyvin toimeen koirien, lasten ja joidenkin muiden lemmikkien kanssa, kunhan se pääsee ensin tutustumaan rauhassa.

Papillon

Papillonit, eli perhoskoirat ovat erittäin viisaita ja herkkätunteisia. Niitä on myös helppo kouluttaa. Papilloneista ei lähde kovin usein karvaa, joten ne sopivat hyvin kaikenlaisiin koteihin.

Kiinanpalatsikoira

Kiinanpalatsikoira on ystävällinen, huolehtiva ja tulee toimeen lasten kanssa. Niiltä ei lähde usein karvaa. Kiinanpalatsikoiran sisäsiistiksi opettaminen saattaa kestää hieman pidempään kuin muilla koirilla.

Uutisoimme aiemmin koirien mustasukkaisuudesta omistajistaan. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Amerikanki

Kilpailut

Uusimmat