Heli, 26: "Omaa aikaa vaalin liikkumalla"

27.04.2015 07:45 - Tiina Svensk

Äiti kertoo -sarjassa naiset kertovat omin sanoin elämästään äitinä. Helin mielestä on ihanaa rauhoittua päivän jälkeen lukemaan iltasatuja lapsen kanssa.

Heli, 26, ja Simo, 30, ovat kolme vuotiaan Vilin vanhemmat.

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?

Äitiydessä on ihaninta olla äiti, se tärkein ihminen koko maailmassa tuolle pienelle elämänalulle. On ihanaa olla yhdessä ja tehdä asioita, askarrella, retkeillä, touhuta, tai tuhista vaan toinen kainalossa. Iltasatujen lukeminen on myös ihanaa, kun saa rauhoittua päivän jälkeen vierekkäin ja lopuksi kuulla ne kaikista tärkeimmät sanat: "Minä rakastan sinua, äiti."

2. Entä mikä raskainta?

Raskainta on tällä hetkellä uhma. Poikamme täytti juuri kolme ja testaa rajojaan hyvinkin voimakkaasti. Luja tahto ja uhma vaatii pitkääkin pidempää pinnaa, joka toisinaan napsahtaa tältä äidiltä poikki.

3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Ikimuistoisin hetki on tietenkin lapsen syntymä: Se hetki, kun minusta tuli äiti. En olisi ikinä uskonut kuinka paljon ihminen voikaan rakastaa! Oli uskomatonta kuinka paljon onnea pieni vauva voikaan tuoda. Myös Vilin kävelemään oppiminen ja ensimmäiset sanat ovat jääneet muistoihin.

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?

Tärkein asia, jonka haluan lapselleni opettaa, on tasavertaisuus. Se, että pitää kaikkia tasa-arvoisina ja toimii muita kohtaan siten, kuten toivoisi itseään kohtaan toimittavan. Haluan opettaa pojastani rehellisen, reilun ja rakastavan lapsen.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Omaa aikaa vaalin liikkumalla paljon. Ohjaan ryhmäliikuntaa useita tunteja viikossa ja saan samalla treenattua ja nollattua ajatuksia. Olen oppinut, että mummot ovat kultaakin arvokkaampia ja ilman heitä oma aikani olisi melko tiukilla!

Lue aikaisemmat Äiti kertoo -jutut tästä

Jos haluat oman perheesi mukaan Äiti kertoo -juttusarjaan, vastaa allaoleviin kysymyksiin.

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?
2. Entä mikä raskainta?
3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?
4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?
5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Lähetä vastaus osoitteeseen rea.haverinen@voice.fi. Liitä mukaan perheenjäsenten nimien ja iät. Myös kuvan perheestä voi liittää mukaan.

Kilpailut

Uusimmat