Herkulliset bruschetta-leivät syntyvät hetkessä: Maistuvat alku- tai iltapalana

22.08.2014 21:15 - Heli Thoren

Italialaiset herkkuleivät ovat maistuva tarjottava pikkusuolaisen nälkään.

Bruschetta-leivät

6 hengelle


6 viipaletta vaaleaa leipää (esimerkiksi patonkia)

4 rkl oliiviöljyä

3 tomaattia

puolikas punasipuli

2 valkosipulinkynttä

nippu basilikaa (noin 10 lehteä)

suolaa ja pippuria


1. Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä. Laita ne uuniin 100 asteeseen hetkeksi, jotta ne saavat vähän väriä pintaansa.

2. Poista tomaatin kannat ja pilko ne pieneksi. Pilko sipuli pieneksi. Sekoita. Pilko pieneksi myös valkosipuli ja lisää joukkoon. Sekoita.

3. Laita joukkoon vielä pieneksi pilkottu basilika. Lisää joukkoon 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.

4. Ota leivät uunista ja lusikoi tomaattitäytettä leipien päälle. Nauti heti.


Haluatko tehdä vierasvaraksi myös toisen pienen purtavan? Kokeile herkullisia bataattiranskalaisia - katso resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat