Hiekka, öljy, pesu, kuivatus: Älä tuhoa epähuomiossa uima-asuasi

06.07.2015 23:45 - Laura Sulkava

Uima-asun tai bikinien huolto-ohjeet eivät ole rakettitiedettä, mutta niiden laiminlyöminen heikentää merkittävästi asusteiden kestävyyttä

Väärin kohdeltuna uima-asut menevät nopeasti pilalle. Niiden ikää voi pidentää pesemällä ja käsittelemällä asuja oikeaoppisesti.

1. Ennen kuin laitat uima-asun päällesi, pese meikit ja ihon rasvat suihkussa. Öljyt pilaavat uima-asukankaan.

2. Suosi käsinpesua. Huuhtele asu ensin vedellä, sitten vaahdota miedolla saippualla hyvin, hankaa hieman ja lopuksi huuhtele saippuat huolellisesti pois. Jos jostain syystä peset koneessa, käytä hellävaraista ohjelmaa ja laita uima-asu pesupussiin.

3. Kangas kärsii pahasti, jos uima-asua kuivatetaan auringossa. Parasta on laittaa valuvan märkä asu pyyhkeen päälle kuivumaan ainakin aluksi. Litimärkänä roikottaminen venyttää uikkaria.

4. Etenkin, jos tykkää peuhata rantavedessä, uima-asun kankaaseen saattaa tarttua hienoa hiekkaa, joka on vaikeaa saada pois. Pese uikkari ensin käsin ja yritä saada hiekka pois. Jos tämä ei riitä, kuivata asu aivan kuivaksi ja sitten puhalla hiustenkuivaajalla hiekat pois. Käytä mieluummin viileää kuin kuumaa ilmaa.

Lue myös: Muista kesälomalla: Yksikään aurinkorasva ei ole täysin vedenkestävä

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat